NRK Meny
Normal

Ordfører satte loven til side og reddet hund

Ole Tom Guse (KrF) lot helikopter bryte verneforskrift for å hente skadde «Missy» ned fra Kjerag.

Ole Tom Guse (KrF) lot helikopter bryte verneforskrift for å hente skadde «Missy» ned fra Kjerag.

VIDEO: Hege Haraldsen (til venstre), hunden «Missy» og Ragnhild Marie Jensen ble reddet ned Kjerag med helikopter til tross for strenge verneforskrifter. Foto: Erik Waage/NRK.

I går hadde hunden «Missy» fra Stavanger skadet potene sine, og hun klarte derfor ikke å gå ned fra det kjente turiststedet Kjerag. Hundeeieren Hege Haraldsen var fortvilet, og hun sendte turvenninnen Ragnhild Marie Jensen ned fra fjellet for å hente hjelp.

– Venninna mi gjorde en kjempeinnsats og sprang hele veien ned på mindre enn en time for å hente hjelp. Det var nemlig ikke mobildekning der oppe, sier Haraldsen til Aftenbladet.

Det var imidlertid ikke så lett å få reddet hunden. Kjerag er nemlig beskyttet av strenge verneforskrifter.

Ordføreren godkjente helikopterhjelp

Da både politi og luftambulanse nektet å bistå hundeeier Haraldsen på grunn av landingsforbudet på Kjerag, ble Forsand-ordfører Ole Tom Guse (KrF) kontaktet av en lokal representant fra Norsk Folkehjelp.

– Siden det ville vært vanskelig å få tak i en veterinær som kunne gått opp til Kjerag på kort tid, valgte jeg å bruke sommerfullmakten min og sette loven til side, sier Guse til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hunden «Missy»

Hunden «Missy» fra Stavanger skadet potene sine, men ble reddet ned fra Kjerag i helikopter.

Foto: Kristian Elvestad

– Det kan være sommerfullmakten er brukt i en gråsone, men jeg synes det var viktig å redde hunden ned, sier Guse.

Hundeeieren må ta regningen

Helikopteret Pegasus fikk dermed lov til å hente hundeeieren og «Missy» på Kjerag.

I dag har begge to det fint hjemme i Stavanger, men Haraldsen må belage seg på å betale 12500 kroner for helikopterturen.

– Det ble en dyr redning. Det kostet mer enn flybilletten da vi tok henne med hjem fra Australia. Men hun er verd det, sier Haraldsen til Aftenbladet.