Hopp til innhold

Opprykksfeber i EIK

For første gang i EIKs 96-årige historie er klubben i posisjon til å rykke opp til førstedivisjon. Lørdag møter «tigrene» Vard Haugesund hjemme i Egersund.

Opprykk EIK

KLARE TIL DYST: Skulle EIK vinne på lørdag, kommer opprykksdrømmen et stort steg nærmere virkeligheten. EIK-kaptein Sverre Larshus Larsen (til venstre) og trener Magnus Powell gleder seg til oppgjøret mot Vard Haugesund.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

De gule og svarte topper tabellen i andre divisjon, med tre kamper og ni poeng igjen å spille om.

EIK-trener Magnus Powell gleder seg til lørdag. Den tidligere storscoreren med svensk seriemesterskap for Helsingborg, og seriesølv for Lillestrøm, erstattet Bengt Sæternes som trener for EIK i vinter, og satte tidlig opprykk som målsetting for sesongen.

– Det er andredivisjons to desidert beste fotballag som møtes på lørdag, og det blir en fin fotballkamp. Målet var at vi skulle få spille nettopp denne typen kamp mot slutten av sesongen, sier Powell.

Bare puljevinner rykker opp

Med tre kamper igjen leder EIK andredivisjon med 50 poeng. Det er ett mer enn Ull/Kisa, og fire mer enn Vard Haugesund på tredje plass. Med seier vil EIK ha syv poeng mer enn Vard Haugesund, og være garantert en topp-to-plassering i pulja.

Kun ett lag fra hver av de fire andredivisjonspuljene rykker direkte opp i førstedivisjon.

Kaptein for EIK, Sverre Larshus Larsen, med fem sesongen i Bryne bak seg, vet hvor viktig kampen på lørdag er.

– Skulle vi rykke opp blir det nok ville tilstander her i byen, men det er også da den virkelige jobben begynner - å holde seg oppe er hardt nok det, også.

Det ventes opp mot 1.000 publikummere på lørdagens oppgjør. EIK har egen supporterklubb, Tigerflokken. Den ledes av Svein Wersland. Han lover liv på tribunen, i det han ser på som en historisk kamp.

– Vi skal gi alt i morgen, og pipe mot motstandertrener, dommer og motstander, sier Wersland.

Lover «tigrene» motstand

Knut Erik Folland

LOVER VILJE: Knut Folland, sportssjef og trener i Vard Haugesund, sier at laget hans er mer enn klare til å revansjere det forsmiende 4-1-tapet mot EIK tidligere i år.

Foto: Stein Jarle Aase / NRK

Men EIK skal ikke føle seg for sikre på seier, mener sportsjef og trener i Vard Haugesund, Knut Folland.

Han lover de gule og svarte fra Egersund tøff motstand, selv om EIK vant 4-1 borte mot Vard Haugesund i vårens oppgjør.

– Vi kommer til å spille en kamp med flott ramme rundt, og forhåpentligvis tar vi tre poeng. Jeg er offensiv, og tipper at vi vinner 2-1, sier Folland.

EIK-trener Powell vil ikke tippe sluttresultat.

– Jeg vil at vi skal underholde publikum, spille fin fotball og ta tre poeng.