Oppgjør på topp og i bunn

Avaldsnes må forsvare fjerdeplassen på tabellen, mens Klepp kjemper mot nedrykksstreken. I dag møter de begge lag av samme kaliber.

Klepp møter Sandviken

Klepp tar imot Sandviken denne søndagen.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

RESULTATER: Klepp sikret kvalikplass med hjemmeseier 4-2 mot Sandviken. Avaldsnes vant 1-0 borte mot Arna Bjørnar.

Forrige gang Arna Bjørnar og Avaldsnes møttes var det på sistnevntes hjemmebane, men med seier til gjestene. Denne gangen er det kamp på Arna Idrettspark, og med jevn statistikk og nesten lik plassering på tabellen kan kampen gå begge veier.

Hvis hjemmelaget går seirende ut er de fremdeles på tredjeplass, en veldig solid tredjeplass. Men for Avaldsnes kan et tap lett bety en tur ned på femteplassen.

Da må riktignok Kolbotn vinne sin kamp mot serieleder Stabæk.

Avaldsnes-jubel etter cupavansement

Avaldsnes vant forrige kamp de spilte, den gang var det cupkamp mot Vålerenga, og resultatet blir en tur til Ullevål i november.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Les også: Storsiger for Avaldsnes i pøsregnet

Kampen for tilværelsen

Dagens toppseriekamp på Jæren er derimot en litt hardere kamp for tilværelsen, aller mest for gjestene fra Sandviken som i dag ligger nederst på tabellen med ni poeng. Og det er bare to seriekamper igjen.

Da de to lagene møttes i april var det Sandviken som gikk av med seieren, men klepp har både flere seiere og flere uavgjortkamper under beltet før lagene møtes på Klepp i dag.