Oppblussing på Ombo slått ned igjen

Brannvesenet har rekvirert tre helikoptre, og oppblussingen av Ombo-brannen onsdag ettermiddag er nå under kontroll.

Brann Ombo

Nå er Ombo-siden mot Hjelmeland snart dekket av røyk.

Foto: Helene Sivertsen

Brannvesenet har ved 20.30-tiden onsdag kveld slått ned igjen flammene etter at skogbrannen på Ombo blusset opp tidligere på ettermiddagen. Brannmannskapene var da blant annet opptatt av å sikre to hytter som lå i det området hvor oppblussingen skjedde.

Brannvesenet har nå satt inn tre helikoptre, og slokkingsarbeidet vil fortsette fram til det blir mørkt. 27 brannmannskaper er i sving, og fra 20-tiden onsdag ble 20 nye mannskaper satt inn, delvis for å avløse folk som har deltatt i slokkingsarbeidet siden tidlig i morgentimene.

I tillegg til brannvesenet er personell fra Sivilforsvarets FIG-gruppe og frivillige i full sving på brannstedet.

– Vinden er uforutsigbar og det er knusktørt i området, sa aksjonsleder Frode Strøm i Stab i Rogaland brann og redning onsdag ettermiddag.

Den omfattende skogbrannen på Ombo har pågått siden søndag.Flammene har svidd av omkring 1500 mål skog, og brann- og redningsfolkene har ikke sett noe lignende på mange år.

– Ifølge helikopterpiloten må vi tilbake til 2008 og den store skogbrannen i Froland i Agder for å finne noe å sammenligne Ombo-brannen med, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning.