– Vi er bilentusiaster, ikke rånere

Bilentusiast Erik Voll liker ikke å bli kalt råner, og ønsker dialog med politikerne som ønsker å sperre bilmiljøet på Mekjarvik.

Bilentusiast Erik Voll tror politikerne forskyver problemet dersom bilmiljøet mister sin plass på Mekjarvik.

Bilentusiast Erik Voll tror problemet forskyver seg når politikerne vil lage fysiske sperrer på kaien på Mekjarvik for å holde bilmiljøene unna.

– Bilen har egentlig vært livet helt siden lappen kom. Det ser jeg for hele gjengen, som er ute og kjører. Man får liksom en følelse av å være fri, sier Erik Voll.

Han er blant de mange som jevnlig bruker ferjekaien på Mekjarvik som oppholdssted på søndager. Politikerne kaller dem rånere, selv vil han titulere seg som bilentusiast.

– Jeg bruker ikke ordet råner - vi er bilentusiaster. Vi er veldig bilinteresserte, og det er egentlig derfor jeg oppsøkte Mekjarvik på den tida. Jeg er der for det sosiale, sier Voll.

Ønsker dialog

Politikerne i Randaberg og Kvitsøy ønsker sammen med politiet og vegvesenet å få opp fysiske sperringer for å få rånere bort fra ferjekaien på Mekjarvik i Randaberg.

Bilaktiviteten på kaien betegnes som farlig av politikerne, men Voll tror problemet bare vil forskyve seg dersom rånerne - eller bilentusiastene - utestenges fra området.

– Den plassen vi har hatt har vært en grei mulighet for å ha en plass å være på. Det er ikke greit at folk bryter loven der, men jeg er bekymret. Nå havner alle på veiene, og man ser jo hvordan folk kjører, sier Voll.

Han synes det er viktig at bilmiljøet nå kan ha en god dialog med kommunene.

– Politikerne har snakket om tilbud for oss, men vi vet jo ikke om andre tilbud. Det har vært sånn i 15-20 år, og sikkert mer enn det jeg vet, sier Voll.

Råkjøring og råning på fergekaien i Mekjarvik kan snart være historie. I dag møttes politi, vegvesen og ordførere til dugnadsmøte for å få rånerene vekk.

Folk på Kvitsøy føler seg truet av rånere som invaderer ferjekaien på Mekjarvik på søndager. Tirsdag møttes ordførerne i Kvitsøy og Randaberg til rånemøte med politi og vegvesen på kommunehuset på Randaberg.