NRK Meny
Normal

Det kan bli kaotisk på E39 i ettermiddag

Statens vegvesen har gjennomført en stor omlegging av trafikken ved Kvelluren bro i Sandnes. Erfaringene fra torsdag morgen kan tyde på at det blir trøbbel når rushtrafikken setter inn i ettermiddag.

E39, Kvelluren bro

Kjøremønsteret ved Kvelluren bro er lagt om i forbindelse med anleggsarbeid. I morgenrushet skapte omleggingen en viss forvirring blant bilistene.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Her ser vi nå at det er litt forvirring. Folk kjører av gammel vane, sånn som de alltid har gjort. Dermed ender vi opp mot at de som skal mot Ålgård kjører inn mot RV13 på vei til Hommersåk.

Les også:

NRK møtte assisterende prosjektleder Per Ove Stokkeland på Kvelluren bro torsdag morgen. Han måtte konstatere at den store omleggingen i sørenden av Kvelluren bro ikke gikk helt knirkefritt.

Per Ove Stokkeland

Assisterende prosjektleder Per Ove Stokkeland forteller at det er nødvendig å stenge av en del av E39 av hensyn til sikkerheten både for trafikanter og arbeidere på anlegget.

Foto: Anders Fehn / NRK

Overgang

Stokkeland bekrefter at omleggingen kan skape ytterligere problemer for trafikkavviklingen når strømmen av biler snur og rushet setter inn torsdag ettermiddag.

Les også:

– Vi ser at det blir litt overgang. Da kan det være greit at vi har dagen på oss til å se hvordan dette fungerer før rushet setter inn. Det store er jo at vi har lagt tilbake til to felt over Kvelluren bro. Nå skal E39-trafikken gå i høyre felt, mens RV13-trafikken skal gå i venstre felt, sier Stokkeland.

Sikkerhet

Statens vegvesen skal bygge en ny bro over E39, og stenger veien for sørgående trafikk i seks måneder.

Nytt kjøremønster på E39 i Sandnes

Slik ser det nye kjøremønsteret ut på E39 over Kvelluren ut.

Foto: Statens vegvesen

All sørgående trafikk blir ledet i en sløyfe rundt stedet den nye broen skal bygges.

Nordgående trafikk, altså mot Sandnes og Stavanger, skal fortsatt kjøre på E39 som før.

– Statens vegvesen bygger ny bru over E39 til riksvei 13 Vatnekrossen, og kan ikke ha sørgående trafikk på E39 mens brua blir bygd. Trafikken må vekk på grunn av sikkerheten til trafikantene og for arbeiderne, sier Stokkeland.