NRK Meny
Normal

Omkom etter fall fra Preikestolen

En spansk turist omkom etter et fall fra Preikestolen i går.

Preikestolen

ARKIVFOTO: Ifølge Stavanger Aftenblad falt mannen 250 meter. Turisten har i dag blitt hentet ut og fraktet til Stavanger Universitetssjukehus for obduksjon.

Foto: Per Inge Fjellheim

– Vi kan bekrefte at en mann er funnet omkommet etter et fall fra Preikestolen i 16-tiden i går ettermiddag, sier lensmann Odd-Bjørn Næss i Strand til Stavanger Aftenblad.

Hentet av klatrere i dag

Mannen ble hentet ut av området av klatrere og et Sea King-helikopter i dag. Han har blitt fraktet til Stavanger Universitetssjukehus for obduksjon.

Turisten var sammen med en gruppe han hadde truffet i Stavanger.

Ifølge avisa Strandbuen var gruppa i ferd med å forlate området da ulykken skjedde. Turisten skulle bare ut på platået for å ta noen flere bilder. Plutselig hørte de andre gruppemedlemmene skrik og rop. Da var personen borte.

– Deretter varslet de politiet, sier politibetjent Roger Litlatun ved Strand og Forsand lensmannskontor til avisa.

Etterforskes som ulykke

Preikestol-platået er over 600 meter høyt, og politiet etterforsker saken som en ulykke. Politiet vil nå gjennomføre flere vitneavhør for å få en oversikt av hendelsesforløpet.

Ifølge lensmann Næss er det første gang at noen har falt utfor kanten på denne måten.

  • NY INFORMASJON 10.10.2013: – Det er kommet en melding som tyder på at dette var planlagt, ikke et uhell. Men vi trekker ingen konklusjoner før etterforskningen er ferdig, sier lensmann Odd-Bjørn Næss til Stavanger Aftenblad.