Brøt opp gulvet for å redde Olav (1,5 år)

Besøket på Nordvegen Historiesenter ble dramatisk. Olav falt nesten to meter rett ned i en scenesprekk.

Fallulykke Nordvegen

Smilet er tilbake etter en dramatisk formiddag på Nordvegen Historiesenter. Far Pål Morten Mellemstrand-Paulsen med sønnen Olav (1,5 år) i armene.

Foto: Kristian Eidesvik/Privat

Lørdag formiddag var den halvannet år gamle gutten med sine foreldre og bestefar på Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes på Karmøy. Familien hadde gått ned i kjelleretasjen for å se på en film.

– Jeg hadde Olav på fanget, og i starten syns han det var spennende med alle lydene og effektene, forteller far Pål Morten Mellemstrand-Paulsen.

Men etter ei lita stund tok tålmodigheten slutt, og Olav ble med mor Gry Elin Mellemstrand-Paulsen for å tusle en liten tur lenger bak i lokalet. Hånd i hånd med moren går han opp på et platå og klarer å smyge seg gjennom et rekkverk og en vegg.

– Kona mi trodde bare han ville leke gjemsel, men plutselig glipper hun hånda hans og Olav faller ned i et hull. Jeg hørte bare et skrik, forteller han.

Det var som en blanding av amerikansk film og bibelhistorie: Brannvesenet river opp gulvet, og så heises Olav opp...

faren om redningsaksjonen

Beroliget av farens stemme

Foreldrene klarer først ikke å finne ut hvor gutten har falt ned, men ved hjelp av lyset på mobiltelefonen ser de at han er nærmere to meter under dem. Olav hadde falt ned i en scenesprekk.

– Vi klarte ikke å komme ned til ham på noe vis. Kona mi sprang for å hente hjelp og jeg legger meg flatt ned på scenen og snakker med Olav for å berolige ham. Selv om jeg tok hånda mi ned i hullet, klarte jeg ikke å nå ham, forteller Mellemstrand-Paulsen.

Først står den lille gutten oppreist og gråter, men etter en stund legger han seg ned på gulvet. Foreldrene visste ikke om gutten var skadet.

– Jeg følte meg totalt hjelpeløs, og det var fælt da det stod på. Jeg gjorde ham hele tiden oppmerksom på at vi var rett ved ham, og kastet ned litt mat til ham slik han hadde noe å holde på med, sier faren.

Utrykning til Nordvegen historiesenter

Full utrykning etter melding om at et barn satt fast.

Foto: Kristian Eidesvik

Kom nærmest uskadd fra fallet

Etter kort tid kommer hjelpen. Brannvesenet bryter opp gulvet for å komme ned til gutten.

– Det var som en blanding av amerikansk film og bibelhistorie. Brannvesenet river opp gulvet, og så heises Olav opp. Heldigvis endte alt godt, sier Pål Morten Mellemstrand-Paulsen.

Den halvannet år gamle gutten hadde landet på føttene, og kom fra uhellet uten de store skadene.

– Han har fått noen blåmerker, men legen som kom til stedet undersøkte han godt, og det ser ikke ut som han får noen varige men, forteller faren.

En liten stund etter redningsaksjonen er gutten seg selv igjen, og springer rundt på historiesenteret.

Stengt til over helga

Politi til stedet

Politiet har gjort undersøkelser på stedet. Rommet er nå avstengt.

Foto: Kristian Eidesvik

Politiet opplyser at rommet nå er avstengt, og at det er gjort undersøkelser på stedet.

Nordvegen Historiesenter er driftet av selskapet Karmøy kulturopplevelser. De beklager det som har skjedd.

– Det har vært en radiator på veggen, det kan være årsaken til at gulvet ikke har vært helt tettet igjen. Vi har stengt av nå og åpner ikke igjen før dette er utbedret, opplyser styreleder i Karmøy kulturopplevelser Oddvar Madsen til Haugesunds Avis, som først omtalte saken.

– Vi kommer definitivt tilbake til historiesenteret, og er ikke skremt. Jeg syns både de ansatte og redningsarbeiderne håndterte situasjonen på en bra måte når uhellet først var ute, sier Mellemstrand-Paulsen.