NRK Meny
Normal

Spleiselag for badeanlegg i Sauda

I Sauda er økonomisk samarbeid mellom kommunen, næringsliv og private blitt den nye måten å utvikle bygda på. Et nytt badeanlegg er et av prosjektene som finansieres på denne måten.

Kristian Landro

Byggeleder Kristian Landro i Sauda kommune poserer foran badeanlegget som skal stå ferdig i mai neste år.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Dette er et helårsbasseng som er en type opplæringsbasseng. Her blir det over 30 grader når det er 10 minusgrader ute. Det er veldig kult.

Kristian Landro er byggeleder i Sauda kommune. Han viser stolt frem badeanleggetanlegget som etter planen skal åpne i mai neste år. Han håper mange vil ha stor glede av det nye tilbudet.

– For unger spesielt, folk som er på ferie, men og for oss som bor her, tenker jeg det kommer til å bli helt topp. Om det ikke har manglet, så er det i alle fall et kjempegodt supplement til de fritidstilbudene som er her inne, sier han.

Fellesskap

Listen over dem som har bidratt til å finansiere badeanlegget er lang. Den totale kostnaden er 20,7 millioner kroner. Næringslivet har bidratt med 2,4 millioner og private med ca. 100 000 kroner.

Inge Løyning

Inge Løyning, daglig leder i næringsutviklingsselskapet Sauda Vekst. mener samarbeidet mellom kommune, næringsliv og private er svært viktig for utviklingen av Sauda.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Inge Løyning er daglig leder i næringsutviklingsselskapet Sauda Vekst. mener at samarbeidet mellom kommune, næringsliv og private er svært viktig for utviklingen av Sauda.

– I stedet for at du legger belastningen på en enkelt aktør, blir det sånn at du betaler en liten skjerv for et fellesskap. Det handler om omdømme, det handler om bolyst, det handler om å skape et samfunn som er større enn seg selv. Det er en viktig måte å gjøre det på, og vi har lyktes med det i stor grad, sier han.

Flere prosjekter

Det er ikke bare det nye badeanlegget som blir finansiert på denne måten. Både golfbanen, skisenteret, stadion, Almannajuvet og det planlagte Folkets Hus preges av økonomisk samarbeid mellom kommune, næringsliv og private.

Badeanlegg i Sauda

Det nye badeanlegget er resultatet av et samarbeid mellom Sauda kommune, næringslivet og private aktører.

Foto: Thomas Halleland / NRK

På badeanlegget i Sauda gjenstår det fortsatt en del arbeid før alt er ferdig. Nå håper Løyning i Sauda vekst at samarbeidsviljen vil bidra til at flere vil bosette seg i Sauda.

– Skal vi ha gode bedrifter, så trenger de folk. Skal vi få folk, så må vi evne å rekruttere gode folk. Skal vi få tak i disse folkene, så må de i stor grad komme utenfra. De må finne Sauda så attraktiv og så spennende at det er her de vil leve og bo, sier Løyning.