Oilers videre etter ny Europa-triumf

Stavanger Oilers er videre fra gruppespillet i Champions Hockey League etter en solid seier over finske KalPa. Men 3–0-seieren kostet blod, svette – og utvisninger.

Oilersmål

Oilers-spiller Josh Soares jubler etter 2–0-målet over finske KalPa i DNB Arena. Nå må han gjøre seg klar for mer spill i Europa.

– Vi får dem frustrerte. Vi spiller tøft og hardt, og det liker de ikke – vi kommer under huden på dem, sier målscorer Tommy Kristiansen på Oilers.

Det var til tider hett i DNB Arena torsdag kveld, veldig hett. Etter et 2–1-tap mot KalPa i Finland søndag, var det vinn eller forsvinn for Stavanger Oilers.

Det kunne merkes, for det skulle mye knuffing til – og flere utvisninger – før det til slutt stod 3–0 til Stavanger-laget, som med det er videre i Champions Hockey League.

Startet med stillstand

Første periode var preget av tett og intenst spill fra begge lag, med få brudd. Og hetere blir det i andre periode. Etter få minutters spill er Oilers' Tommy Kristiansen involvert i to målsjanser, men det blir ingen uttelling, kan en hoderystende Kristiansen fastslå.

Oilers-spillerne begynner å bli frustrerte, og spenningen mellom de to lagene er på kokepunktet da det bryter ut det som ser ut som en slåsskamp mellom Kristiansen og Jussi Timonen.

– Jeg føler jeg ble overfalt bakfra, og får et slag i ansiktet mens jeg ligger nede. Og så reiser jeg meg opp og får fire minutter. Det synes jeg er helt høl i huet, skal jeg være ærlig, sier Kristiansen til NRK etter kampen.

Men drittslengingen mellom lagene fortsetter, og temperaturen får snart isen til å smelte i DNB Arena.

Men så skjer det. Oilers taper en dropp, men vinner kjapt pucken tilbake. Fra venstre hos Dan Kissel via en annen spiller til Tommy Kristiansen i midten, som endelig får full klaff fra fem meter! 1–0 til Oilers over KalPa.

– Det var utrolig deilig! Jeg hadde tre sjanser på rad, så når det skjedde var det mange følelser som skulle ut, sier Kristiansen.

Kampen åpnet seg

Kampen åpner seg, og Oilers får flere muligheter. Cirka seks minutter ut i tredje periode mottar svenske Jonas Johansson pucken ute til venstre, lader kanonen og brenner til. 2–0!

KalPa tar ut keeper for å prøve alt i sluttminuttene, men det blir fatalt. Dan Kissel bryter en pasning, snubler litt i egne skøyter, men kommer seg opp og backhander pucken i det åpne buret. Da er det gjort! 3–0 til Oilers, og hjemmefansen bryter ut i full jubel. Kissel blir også kåres til banens beste.

– Det er stort. I dag var det Oilers på sitt beste. Til tross for at vi har ryddet litt i laget de siste to årene, vant vi the double og går nå videre i Champions Hockey League, så ledelsen i klubben har gjort noe riktig, sier trener Petter Thoresen.