Oilers vant toppkampen mot Vålerenga

Stavangerlaget er for alvor med i gullstriden etter at de slo VIF 4–3 i Jordal Amfi.

Oilers vant over VIF

VIF-kaptein Brede Frettem Csiszar dytter til Oilers-spiller Christian Dahl Andersen (t.v.) under kampen i Jordal Amfi lørdag kveld.

Det er økt spenning i eliteserien ishockey etter at Oilers slo Vålerenga 4–3 i en fartsfylt bortekamp i kveld. Vålerenga topper fortsatt tabellen, men laget er nå kun to poeng foran Oilers, som har en kamp mer spilt enn serielederen.

Stavangerlaget hadde ikke slått Vålerenga i Jordal Amfi i serien siden 2007.

– Jeg har ikke vært med på dette med Oilers, så dette er gøy, sier Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 etter kampen.

Juha-Pekka Loikas ble matchvinner da han satte inn det avgjørende målet etter 6.26 minutter av siste periode.

– Det er veldig gøy og ikke minst viktig at vi fikk krympet forspranget. Det var spillet i overtall og undertall som gjorde at vi vant i dag, sier Thoresen.

«Shampo» mener Oilers vant fortjent

Etter en målløs første periode fikk Stavanger overtaket i annen. Riktignok ga Jonas Knutsen VIF ledelsen, men deretter scoret gjestene tre ganger på åtte minutter.

Jonte Bergs scoring på tampen av midtperioden gjorde likevel at Vålerengas seiershåp levde. I tillegg gjorde Sondre Olden 3–3 etter kun sekunder av sluttperioden, men Stavanger ville mest i toppkampen.

VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen mener Oilers sin seier var fortjent.

– Vi klarte ikke å henge med i flere situasjoner, sier Knutsen til TV 2.

Han er kun fornøyd med de første tjue minuttene av storkampen.

– Vi gjorde en god førsteperiode og en dårlig annen. Litt surt at vi fikk en scoring på tampen av andre så vi var litt mer i kampen, men vi klarte ikke å utnytte det, sier «Shampo».

Sparta lekte med Stjernen

Det ble også spilt andre seriekamper i kveld. Tabelltreer Lillehammer kjørte over Tønsberg på borteis og vant 7–2 lørdag. Der ledet gjestene hele veien. Robin Bergman scoret to ganger for LIK.

Lekestue ble det også for Sparta Sarpsborg hjemme mot Stjernen. Fire mål i første periode la grunnlaget for en knusende 6-1-seier.

Rosenborg slo Storhamar 5–4 i en spennende kamp i Trondheim, mens det målfattige oppgjøret mellom Lørenskog og Frisk Asker endte 2–1 til hjemmelaget.