NRK Meny
Normal

Oilers tok tilbake tabelltoppen

Oilerstrener Petter Thoresen skryter laget opp i skyene etter kveldens kamp mot Vålerenga. – Nå er det bare opp til oss selv om vi vil bli seriemestere, sier han.

Stavanger Oilers

Stavanger Oilers vant over Vålerenga i kveld og er et skritt nærmere seriegull. (Arkivfoto).

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

(Stavanger Oilers - Vålerenga, 4-1) Oilers fikk en drømmestart hjemme mot Vålerenga. Allerede fem minutter inn i første periode sto det 2-0 til stavangerlaget. Christian Dahl-Andersen puttet det første, før Travis Ehrhardt doblet ledelsen.

Publikum oilers

Dagens kamp mot Vålerenga var utsolgt flere dager i forveien. Publikummet fikk valuta for pengene, og fikk se et Oilers i kjempeform.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Andre periode startet som den første. Igjen var det Dahl-Andersen som satte pucken i mål for Oilers.

Tobias Lindstrøm reduserte for Vålerenga 17 minutter ut i andre periode, før Martin Strandfeldt satte inn et mål for Oilers kun minuttet etterpå. Tredje periode endte uten mål.

– Noe av det beste jeg har sett

Stavanger Oilers, trener Petter Thoresen

Oilerstrener Petter Thoresen skrøt hemningsløst av laget sitt etter kampen. (Arkivfoto).

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Oilerstrener Petter Thoresen smilte fra øre til øre etter dagens kamp.

– Nå er jeg veldig, veldig glad, sier Thoresen, før han fortsetter:

– Laget vårt spilte god ishockey i dag. Jeg tror dette er noe av det beste vi har prestert i Get-ligaen noen gang, sier han.

Han legger ikke skjul på at det er stort å slå Vålerenga på hjemmebane foran et fullsatt stadion. Ikke minst å vippe Vålerenga ned fra tabelltoppen.

– Det føles godt å slå Vålerenga hjemme. Når vi i tillegg har en hall som er stappfull av gale rogalendinger, så føles det enda bedre, sier han.

Oilers' Christian Dahl-Andersen ble kåret til banens beste i kveld. Likevel ønsker ikke Thoresen å trekke fram enkeltspillere.

– Hadde vi ikke spilt godt sammen, så hadde vi aldri fått til dette her. Vi vinner ikke kamper med gode enkeltspillere, vi vinner kamper når hele laget spiller bra, sier han.

Det nærmer seg sesongslutt, og Thoresen tror at Oilers har tatt et viktig steg mot seriegull.

– Vi leder tabellen nå, men det er først om ni kamper det er viktig å være på toppen av tabellen. Nå er det bare opp til oss selv om vi vil bli seriemestere, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stavanger Oilers

Oilers hadde ingen problemer med å slå Vålerenga i kveld.

Foto: Siri Wichne Pedersen

Skuffet Knutsen

Vålerengas trener, Espen Knutsen, var ikke særlig fornøyd da han snakket med NRK rett etter kampen.

– Dette er en svært dårlig prestasjon fra vår side. Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å kjempe om seieren i kveld, sier Knutsen.

Før kampen gikk oilersspiller Henrik Solberg ut og sa at stavangerlaget kunne ta et viktig steg mot seriegull, dersom de slo Vålerenga i kveld.

Det er også Knutsen enig i.

– Vi frykter nå at Oilers vil holde seg på toppen. Hadde vi vunnet kampen i kveld, så kunne vi fått en viktig luke ned til Oilers. Dessverre klarte vi ikke det, sier han.

Med dagens seier byttet de to lagene plass på tabellen. Nå er det Oilers som er i førersetet. Likevel vil ikke Knutsen avskrive sitt eget lag.

– Det er mye som må rettes opp etter i dag, men vi har fortsatt gode sjanser til å ta gullet, sier Knutsen.

Under OL i Sotsji kommer Vålerenga til å miste fem spillere til det norske landslaget. Spillere han helst ville hatt i troppen, nå som sesongen nærmer seg slutten.

– Vi kommer til å merke det fraværet. Det eneste vi kan håpe er at gutta som drar til Sotsji får god trening, og tar med seg et høyt tempo tilbake til serien, sier Knutsen.

Hvem tror du står igjen på toppen til slutt?