NRK Meny
Normal

Oilers-treneren skryter tross tap i CHL

Stavanger Oilers er ute av Champions Hockey League, men trener Petter Thoresen ser ingen grunn til sjølpisking av den grunn.

Petter Thoresen

Oilers-trener Petter Thoresen måtte se seg slått i Stavanger tirsdag, men mener ikke at laget har noen grunn til å henge med hodet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

– I dag gjør vi en veldig bra prestasjon i lange perioder av gangen, men vi greier ikke score nok mål på ganske store sjanser, sier Oilers-trener Petter Thoresen etter tapet mot Eisbären Berlin – på hjemmebane i Stavanger – tirsdag kveld.

Stavanger Oilers er ute av mesterligaturneringen Champions Hockey League (CHL) i 16.-delsfinalen etter 3–3 (sammenlagt 3-6) for tyske Eisbären Berlin. Det var spenning i kampen da Oilers ledet 3-1, men Berlin slo tilbake og utlignet til 3–3 i løpet av andre periode.

Vil jobbe for å score på flere sjanser

I tredje periode hadde piffen gått litt ut, og Oilers slapp inn et par «lette mål», mener treneren.

Da de to laga møttes i Tyskland i september, vant Berlin 3–0. Petter Thoresen trodde de hadde gode muligheter til å komme videre i mesterligaen, og mener tross tapet – at det var nære på.

– Vi går ut av turneringa etter å ha prestert veldig bra. Vi har ingen grunn til å henge med hodet. Gutta er skuffa nå, men vi veit egentlig hvor nære vi var, hadde vi vært effektive, sier han, men påpeker at de ikke greier score på alle sjansene de har.

– Dette er en ting spillerne må jobbe med, legger han til.

Storhamar videre i CHL

I det tette kampprogrammet kommer neste kamp allerede torsdag. Da møter Oilers Vålerenga i Jordal Amfi.

– Det har vi vært vant til nå i tre uker, så vi har ikke noe valg. Vi skal hvile litt, og lade opp til en tøff kamp i Jordal, sier han.

Storhamar hadde derimot ingen problemer med å gå videre i CHL tirsdag. De vant 3–2 mot Salzburg og 6–3 sammenlagt.