Oilers tok ut keeperen – tapte likevel

Oilers gikk torsdag kveld på sitt første tap hittil i sesongen. Og det hjemme i DNB Arena.

Oilers-Frisk Asker

De siste minuttene satte Oilers alle mann i angrep mot Frisk Asker, men det hjelp ikke. For første gang siden 2011 klarte ikke Oilers å score mål i en seriekamp.

Den behagelig tabelledelsen til Stavanger Oilers er med kveldens tap i ferd med å bli spist opp. Sparta er nå bare to poeng bak Oilers, og bak der igjen lurer Frisk Asker.

Og Frisk Asker hadde blod på tann da de skøytet utpå isen i DNB Arena torsdag kveld. Drøye 16 minutter ut i første periode ble Oilers` Dennis Sveum utvist, noe som skulle bli skjebnesvangert for hjemmelaget. Anders Bastiansen var nådeløs og satte inn 0–1 til gjestene fra Asker.

Petter Thoresen

Petter Thoresen, trener for Stavanger Oilers.

Oilers kom deretter aldri skikkelig inn i kampen. Oilers pepret riktignok gjestemålet med skudd, særlig i siste periode, men Niclas Dahlberg stoppet alle 40 og holdt nullen.

– Vi taper for et lag som er hetere enn oss, og som vil enda mer enn oss, sier Oilers-trener, Petter Thoresen, til NRK etter kampen.

– Jeg er skuffet

For selv om Oilers tok ut keeper Henrik Holm to minutter før slutt, måtte de gå i garderoben målløse. Dette var faktisk første gang siden 2011 at Stavanger-laget ikke har scoret i en seriekamp. Det er også første serietap for Oilers.

– Jeg er skuffet over hvordan vi framstår som lag. Vi vinner ikke dueller – det virker ikke som vi bryr oss veldig mye. Dessverre var det en sånn dag. Hvis vi ikke spiller vår type hockey, er vi faktisk ikke bedre enn de fleste lagene i Get-ligaen, sier trener Thoresen.