Oilers tapte på straffeslag

Hjemmelaget gikk fra tomålsledelse til knepent tap mot Vålerenga.

Oilers–Vålerenga

Oilers-keeper Henrik Holm fortviler når Morten Ask setter inn den avgjørende pucken for Vålerenga i straffeslagkonkurransen.

Stavanger Oilers ledet 3–1 etter to perioder, men mål av Morten Ask og Thomas Olsen fra Vålerenga tvang fram forlengning.

Etter fem målløse minutter viste gjestene seg skarpest i straffeslagkonkurransen og tok med seg to poeng hjem til hovedstaden.

Ask satte inn det avgjørende straffeslaget som løftet Vålerenga forbi Kongsvinger og bort fra sisteplassen.

Oilers–VIF2

Vålerenga var poengløs i sine fem første kamper og tapte også den sjette, men har nå gått seirende av isen to ganger på rad og er oppe i seks poeng.

Stavanger har på sin side tapt fem av åtte kamper og er på en beskjeden 5.plass – ni poeng bak Frisk Asker, som møter Lillehammer søndag.

Jubileum

Det er snart nøyaktig fem år siden Oilers åpnet sin storstue DNB arena. Åpningskampen ble spilt mot nettopp Vålerenga den 6.oktober 2012.

Men det ble lite feiring for Oilers-trener Pål Gulbrandsen. Han synes det var surt å se mesterlaget gå fra ledelse til knepent tap – og det på straffeslag.

– Vi går fra å være veldig kreative til å bli veldig grå. Vi må prøve å finne en middelvei som gjør at vi kan spille når vi kan spille, utfordre når vi kan utfordre, og spille enkelt når vi må det, sier treneren.

Onsdag reiser Oilers til finske Kuopio for å møte KalPa i CHL.

– Vi får restarte, spille godt forsvarsspill, og spille enkelt, sier Gulbrandsen.

Utklassing

Kongsvinger, som ble utklasset og slått 6–1 av Storhamar i egen hall, er nå nederst med sine fem poeng. Robin Dahlstrøm scoret tre ganger for Storhamar, som er oppe på samme poengsum som Sparta, fire bak Frisk Asker.

Stjernen reiste seg etter 1-5-smellen mot Vålerenga torsdag og slo Lørenskog 2–1. David Hallström scoret begge målene som løftet Fredrikstad-laget til ni poeng og 7.-plass på tabellen.