Oilers spiller i kveld

Oilers truet i går med å ikke møte til kampen på Jordal Amfi i kveld. Laget har nå bestemt at de stiller, selv om de mener håndteringen av saken har vært uakseptabel.

Oilers–Vålerenga

Kampen mellom Oilers og Vålerenga er annullert etter dommertabbe.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Den første kampen i semifinalene mellom Oilers og Vålerenga fredag, er annullert etter en dommertabbe. Vålerenga la inn protest mot at Oilers fikk godkjent sitt tredje mål, og forbundsstyret tok protesten til følge.

Oilers tok vedtaket til etterretning, men forventet at de fikk et nytt kampoppsett som ga dem hjemmekamp først. Dette er vanlig praksis, at det høyest rangerte laget starter med hjemmekamp.

* Les også: VIF legger inn protest etter Oilers-seier

* Les også_ Oilers krever kamp i Stavanger etter annulering

Forbundets tilbakemelding sent lørdag kveld var at endret kampoppsett måtte anses som en del av vedtaket. Eventuell uenighet fra Oilers' side måtte leveres forbundets appellutvalg for behandling, skriver Oilers på sine hjemmesider.

– Uakseptabelt

På dette tidspunkt hadde derimot appellutvalgets leder i media uttalt at en eventuell appell som innbefattet endring av kampen søndag ikke ville bli møtt. Søndagens kamp skulle spilles uansett.

– Vi opplever dette som en uakseptabel håndtering fra forbundets side og rettssikkerhet under enhver kritikk, sier sportssjef Pål Higson til oilers.no.

Beklagelig

– Dette er en beklagelig sak, sier president i Norges Ishockeyforbund, Nils Gerhard Nilsen på telefon fra USA. Dette er en administrativ avgjørelse som jeg ikke vil kommentere, men det viktigste er at kampene blir spilt, og at det ikke går ut over de andre semifinalistene, sier Nilsen.

Gerhard Nilsen inne i ishallen.

Nils Gerhard Nilsen er president i Norges Ishockeyforbund.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

– Nå fokuserer vi på ishockey, og vil vurdere et eventuelt etterspill i denne saken på et senere tidspunkt, sier Higson i Oilers.

Oilers vil foreløpig ikke gi flere kommentarer i denne saken. Nå handler det om å prestere på isen.