NRK Meny
Normal

Oilers seriemester for tredje gang

Stavanger Oilers sikret seriemesterskapet i eliteserien i ishockey én serierunde før slutt etter 4-1-seier mot Vålerenga lørdag.

Oilers- Vålerenga

Stavanger Oilers kunne juble i Jordal Amfi i dag. De er seriemestre for tredje gang.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Thoresens mannskap kunne i dag juble for seriemesterskap på Jordal Amfi etter en komfortabel seier mot Vålerenga.

– Det er veldig godt, og veldig fortjent. Nå skal jeg hjem til kona mi å ha nystekt ribbe og akevitt, sa Thoresen etter kampen.

Petter Thoresen

Petter Thoresen var godt fornøyd med nok et seriemesterskap.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Herjet med Vålerenga

Philippe Cornet ga Oilers ledelsen kun 12 sekunder før slutt i første periode, før Vålerengas Filip Gunnarsson utlignet åtte minutter og 41 sekunder inn i annen periode.

Mike Hoeffel sendte Oilers tilbake i føringen med sin 2-1-scoring drøyt 16 minutter ut i midtperioden, og i siste periode drepte Mathias Trettenes det som var igjen av spenning i kampen med sin 3-1-scoring.

– Har tatt over Jordal Amfi

Tommy Kristiansen fikk æren av å sette spikeren i Vålerenga-kista med sin 4-1-scoring 23 sekunder før slutt.

– Vi viser nå hvor bra lag vi er. Vi er et vinnerlag, og det er så fortjent at vi vinner 4–1 til slutt, sa Kristiansen etter kampen.

Er det spesielt moro at det skjer her på Jordal Amfi?

– Ja, det er så deilig. Jeg er så drit lei av å høre at det ligger gull i veggene her, men nå har Oilers tatt over, og det er helt nydelig, sier Kristiansen til NRK.

Mike Hoeffel Oilers

Mike Hoeffel jubler etter 2-1 scoringen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kan spille uten press

Oilers er seriemester for tredje gang og for andre gang på rad.

Tirsdag møter de serietoer Lørenskog hjemme på egen is. Den kampen kan de spille uten noe som helst press og bruke som forberedelse inn mot sluttspillet.

– Nå skal vi ta Lørenskog på tirsdag, og så skal vi kjøre gjennom sluttspillet, og vinne "bøtta" til slutt, sier Kristiansen.

Men først blir det feiring av seriemesterskapet. Pokalen får Oilers først utdelt etter kampen mot Lørenskog på tirsdag.