Offentliggjør overvåkingsvideo etter overfallsvoldtekt

Politiet har offentliggjort en overvåkingsvideo av to kvinner som hjelper den fornærmede, i håp om å komme i kontakt med kvinnene.

Området ved Øvre Holmegate

Overfallsvoldtekten fant sted i dette smuget natt til søndag 8. oktober.

Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

Overfallsvoldtekten skjedde i Øvre Holmegate i Stavanger sentrum natt til søndag 8. oktober mellom klokken 02.00 og 04.00. Siden voldtekten har politiet bedt kontinuerlig om tips i saken.

– Kvinnen er veldig preget av det som har skjedd, og hun har det ikke greit, fortalte hennes bistandsadvokat, Elisabeth Fjeld til NRK tidligere i uken.

Etter overfallsvoldtekten ble fornærmede hjulpet av to kvinner, som fulgte henne til en taxi ved Havneringen ved Sjøhusene. Dette skjedde i tidsrommet mellom 03.45 og 03.55.

  • Se videoen her:

Avsluttet rundspørring

Nå går politiet ut med en overvåkingsvideo fra området, som viser de tre kvinnene sammen. Samtidig oppfordrer politiet de to kvinnene om å melde seg for politiet.

Politiet opplyser at kvinnene snakket med taxisjåføren. Begge kvinnene har rogalandsdialekt, og den ene er beskrevet som 20–30 år med mørkt, kort hår.

I en pressemelding presiserer politiet at kvinnene regnes som vitner i saken, og mener de kan bidra med viktig informasjon i saken.

Seksjonsleder etterforskning Stavanger, Egil Vestvik

Seksjonsleder Egil Vestvik ved etterforskning på Stavanger politistasjon.

Foto: Lars Hjalmarsson / NRK

– Vi har ikke fått noe ut av rundspørringen av beboere i nærheten av åstedet, og vi anser oss i utgangspunktet ferdig med rundspørringen. Vi avventer ellers resultater på kriminaltekniske undersøkelser, opplyser seksjonsleder Egil Vestvik ved etterforskning på Stavanger politistasjon.

Etterforsker fortsatt

Etterforskningen i saken pågår for øvrig for fullt. Politiet jobber fortsatt med å gå gjennom overvåkingsvideoer, og opplyser dette arbeidet er tidkrevende.

Det er foreløpig ingen mistenkte etter overfallsvoldtekten, men politiet har tidligere opplyst at det er sikret biologiske spor. Politiet har tidligere uttalt at de ikke ønsker å gi noen signalement på gjerningspersoner.

– Vi har valgt ikke å gå ut med signalement av hensyn til etterforskningen, har Vestvik tidligere uttalt.