Hopp til innhold

Nytt masseslagsmål på asylmottaket

En person er pågrepet, og kan bli utvist, etter at tjue personer deltok i slagsmål ved asylmottaket på Forus natt til tirsdag.

Forus asylmottak

En person er pågrepet og kan bli utvist etter at tjue personer deltok i slagsmål ved asylmottaket på Forus natt til tirsdag.

Foto: Ronny Hjertås

Politiet i Stavanger rykket natt til tirsdag ut med tre patruljer etter et masseslagsmål på Forus Akuttinnkvartering. En mann er pågrepet.

Politiet opplyser at det var 20 personer involvert i slagsmålet.

– Bakgrunnen skal ha vært forstyrrelse av natteroen, sier operasjonsleder i politiet, Tor Helge Stavik til Stavanger Aftenblad.

Les også: pågrepet etter masseslagsmål

Vekterne klarte ikke å håndtere situasjonen og tilkalte derfor politiet som kom til stedet. Da de kom fram var det amper stemning, men slåssingen var avtatt.

– Han som var mest aktiv i slåsskampen, ble pågrepet. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse, og utlendingsseksjonen vil se om han er en mulig kandidat for utreise. Vi skal ikke ha bråk der, sier Stavik.

Fikk avslag på asylsøknad

Informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson i Abri Vekst AS som driver mottaket på Forus, skriver i en e-post at mannen som var mest aktiv i slagsmålet fikk avslag på sin asylsøknad mandag.

Ifølge Einarsson var det fem, og ikke tjue, personer som deltok i slagsmålet.

I januar ble 10 personer pågrepet etter masseslagsmål på det samme mottaket. Den gangen ble ti asylsøkere er pågrepet og tre personer lettere skadd i et voldsomt oppgjør mellom asylsøkere fra flere nasjonaliteter

Etter dette ble flere asylsøkere ble flyttet til andre mottak i landet.

Flere nyheter fra Rogaland