Hopp til innhold

Nyter livet med kunstgress i hagen

Kunstgress i hagen er en økende trend. Nå bruker folk flere tusenlapper for å slippe å måtte klippe plenen.

Kunstgress i hagen
Foto: Thomas Mortveit / NRK

Stadig flere velger å legge kunstgress i hagene sine for å slippe vedlikehold og plenklipp. For tre år siden la familien Kalstø kunstgress i hagen sin på Karmøy. Det har de ikke angret på.

Ronny Kalstø

Ronny Kalstø er fornøyd med at han slipper å klippe plenen når gresset blir for langt.

Foto: Thomas Mortveit / NRK

– Det er et naturlig samlingssted og ofte stor aktivitet i hagen. Lukten fra nyklipt plen får jeg uansett fra naboene, så dette er helt perfekt, sier Ronny Kalstø.

Han innrømmer at det er mulig at nordmenn generelt har blitt latere, men legger vekt på at nytelsen kommer først.

Økende trend

Å ha kunstgress i hagen er en økende trend, og på to år er salget av kunstgress til privathager over hele landet mangedoblet for et firma på Karmøy. For to år siden solgte karmøyfirmaet «Safeplay» 1000 kvadratmeter kunstgress til privathager, i år ligger de an til å selge tolv ganger så mye.

Terje Hausken

Terje Hausken er dagligleder i karmøyfirmaet Safeplay.

Foto: Thomas Mortveit / NRK

– Tomtene er mindre, folk har mindre hager, men allikevel må de klippe og vedlikeholde. Da blir prisen å legge kunstgress ikke så verst. I tillegg har folk mindre tid og da vil de bruke den til noe annet enn å vedlikeholde plen og områdene rundt huset, sier Terje Hausken som er daglig leder i Safeplay.

Kostbar luksus

Kunstgress er bra for aktivitet og nesten vedlikeholdsfritt, men det er ikke gratis. Flere har funnet ut at det er verdt sin pris og familien Kalstø legger vekt på at livsnytselen er viktigere enn tusenlappene som er brukt i hagen.

– Naboene pleier å klippe plenen når det nærmer seg helg, så når jeg hører plenklipperen starte, setter jeg med ned i stolen med en kald øl og mobber de, sier Kalstø lattermildt.