NRK Meny
Normal

Nyskapende humor

Den store norske humorfestivalen i Stavanger og Sandnes byr på både nyskapende standup og gamle showtradisjoner i Eurohumor 2008 i juni.

Steve Hughes

Steve Hughes

Det blir gjensyn med de australske humorheltene Umbicial Brothers, men også møte med nye internasjonale navn.  Onsdag ble programmet til Den store norske humorfestivalen 4. - 7. juni presentert i Sandnes. 

Steve Hughes fra Australia kommer til Den store Norske Humorfestivalen i begynnelsen av juni. Stavanger-festivalen har fått for vane å hente inn australske komikere, og nå skje det igjen, forteller festivalsjef Annamaria Gutierrez.

- Norges sies å være verdens beste på death-metal musikk. Jeg har fått en stand-up komiker rett fra The Comedy Store i London. Han var trommis i et death -metal band. Han har gitt opp yrket sitt og blitt komiker. Han har et veldig stort navn i utlandet.

Umbilical Brothers

Umbilical Brothers

Alternativ til Oslo

Verbal-akrobatikerne Umbilical Brothers fra Australia hadde sitt norske gjennombrudd på fjorårets festival og kommer tilbake i år med ny og større forestilling. Det britiske gateensemblet The Natural Theathre Company er tilbake med sitt absurde karaktergalleri. Også iren Dave McSavage og fransk marionette-teater bidrar til at Eurohumor 08 er et alternativ til Oslos standupscene ifølge Gutierrez.

- I forhold til Oslo presenterer vi det som ikke er trygt, og spennende. Og det som vil være på tv om 10 år. Vi har internasjonale artister. Vi har ikke Jerry Seinfeld, men de vi har er veldig proffe og veldig flinke og de representerer noe nytt.

Unge, lokale talenter skal også i år få prøve seg på puben Cementen, slik de forøvrig gjør hele året gjennom.

Sandnes er bra

Buktaler Yann Robert kommer til festivalen. Han sjarmerte Sandnes i senk før jul, og første gang er Sandnes fullt ut med i humorfestivalen med show på Sandnes Brygge hver kveld. Til standupernes store glede, skal vi tro festivalsjefen:

- Folk i Sandnes er engasjert og vil ha humor. De bestiller bord og møter opp i god tid.

Norunn Østråt Koksvik og Humorfestivalsjef Annamaria Gutierrez

Humorfestivalsjef Annamaria Gutierrez fikk en sandnesgjøk av ordfører Norunn Østråt Koksvik da festivalprogrammet ble presentert i Sandnes i dag.

Foto: Anett Johansen Espeland / NRK