Hopp til innhold

Mange nye tips i Birgitte-saken

Kripos har fått om lag 20 tips etter at det før helga ble klart at den nye Cold case-enheten skal gå gjennom det uoppklarte drapet på Birgitte Tengs.

Birgitte Tengs

DREPT: Birgitte Tengs var 17 år gammel da hun ble drept.

Foto: Privat

Kripos skal nå gå gjennom flere tusen dokumenter når de nå skal se på saken på ny. I denne uka blir alle dokumenter i saken oversendt Cold case-gruppa.

Ny oppmerksomhet på etterforskninga har ført til flere nye tips, ifølge Haugalandnytt.

– Rundt 20 tips har kommet inn så langt, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til nettstedet.

– Det viktigste er jo også innholdet i de tipsene vi får og vi oppfordrer jo selvsagt alle som brenner inne med opplysninger i saken om å ta kontakt, sier Nilssen til Haugalandnytt.

Første oppdrag for enheten

Før nyttår ba politiet i Haugesund Cold case-enheten om å gå gjennom saken. Kripos har svart positivt på anmodningen, og dette blir Cold case-enhetens første sak.

Fetteren, den nå 38 år gamle mannen, ble pågrepet og siktet for drapet på kusinen Birgitte (17) nesten to år etter at hun ble funnet drept nær hjemmet sitt på Karmøy i 1995. Han ble senere frikjent.

Ber Kripos sjekke flere konkrete navn

Faren til Birgitte Tengs` fetter er glad for at Kripos skal se på drapet på Birgitte Tengs på ny, og ber Kripos sjekke flere konkrete navn.

– Det er tre–fire navn som ikke er sjekket godt nok ut av saken. De navnene bør sjekkes, uttalte han til NRK før helga.

Forfatter Bjørn Olav Jahr har tidligere kommet med sterk kritikk av politiets etterforskning i Birgitte Tengs-saken. Han mener det er «fantastiske nyheter» at Kripos' Cold case-enhet nå skal forsøke å komme til bunns i drapsgåten.

Det er fortsatt politidistriktet som har det formelle etterforskings- og påtaleansvaret for saken.