NRK Meny
Normal

Nye opplysninger fra avlyttet kilde

Den avlyttede kilden, som frikjenner tre Nokas-dømte i et skjult opptak, er død. Lagretten skal ta stilling til de nye opplysningene i dag.

Mannen som skal ha gitt opplysninger til politiet om at David Toska bestilte Munch-ranet, er funnet død på et hospits. Dødsfallet ble registrert 3. november, og blir betegnet som mistenkelig. Mannen ble avlyttet av politiet og i dag avgjør lagmannen om deler av nye skjulte politiopptak skal legges fram for lagmannsretten i Nokas-saken. 

Nye opplysninger

De taushetsbelagte opplysningene som politiet sitter på er av svært ny dato. Politiet har fått tak i disse opplysningene etter at David Toska blåste vekteren 9. oktober i lagmannsretten. Etter det NRK forstår ble ikke materialet tilgjengelig for aktoratet i Nokas-saken før rett før sist helg.

Uskyldige

Tre Nokas-dømte, Alf Henrik Christensen, Ikmet Kodzadziku og Metkel Betew skal ifølge kilden være uskyldige i Nokas-ranet. Etter det NRK vet, er kilden nå død.

Toskas forsvarer

Om opplysningene, som nå er lekket til pressen, blir lagt frem for lagretten i dag blir avgjort i formiddag. Det har kommet frem at David Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, vil motsette seg at alt materialet blir lagt frem. Dette stemmer ikke, fordi etter det vi vet vil Storrvik bare motsette seg fremleggelse av materiale som ikke har betydning for Nokas-saken.

Saksbehandlingsfeil

Det blir nå opp til lagmann Daniel Lunde å avgjøre dette i dag. Flere kilder NRK har vært i kontakt med tror materialet som har betydning for Nokas-saken blir lagt frem. Det skyldes blant annet at lagretten i ettertid kan bli anklaget for saksbehandlingsfeil ved å utelukke informasjon som kan ha betydning for saken.