NRK Meny
Normal

De får bomstasjon rett utenfor vinduet

Mange av de 38 nye bomstasjonene som skal opp på Nord-Jæren blir plasserte midt i boligområder. Dette irriterer beboere som ikke ønsker å få ødelagt utsikten sin.

Mange bomstasjoner i boligfelt

– Nå står jeg i Christian Bjellandsgate. Her kommer en ny bomstasjon som skal ta innkreving av trafikken som er på vei til Stavanger sentrum.

Prosjektleder Anne Stine Johnson i Statens vegvesen viser hvor en av de 38 nye bomstasjonene som skal opprettes i Stavanger-regionen skal plasseres.

Les også: Dette skal bompengene brukes til

Les også: – Bompengepakken vil ikke virke

Anne Stine Johnson

Prosjektleder Anne Stine Johnson i Statens vegvesen viser hvor en av de 38 nye bomstasjonene som skal opprettes i Stavanger-regionen skal plasseres. her i Christian Bjellands gate.

Foto: Erik Waage / NRK

– De nye bomstasjonene som kommer vil jo folk flest merke kommer mye tettere på bebyggelse enn de vi har i dag. Det har med at man ønsker å etablere tette ringer rundt bysentra, sier Johnson.

Bomstasjon rett utenfor vinduet

Prosjektlederen forteller at det i sist uke ble sendt ut brev til noen av dem som blir berørt av bomstasjonene.

– De var ikke interessert i å ha et møte. Jeg prøvde flere ganger med forslag om at vi kunne møtes på stedet, så vi kunne fortelle om våre synspunkter rundt dette, og eventuelt foreslå en bedre plassering, men det var de ikke interessert i i det hele tatt.

Tom Kåre Idsal

Tom Kåre Idsal resenterer et nabolag i Randabergveien i Stavanger. De frykter for utsikten når en ny bomstasjon blir plassert i veien rett utenfor vinduene deres.

Foto: Erik Waage / NRK

Det sier Tom Kåre Idsal. Han resenterer et nabolag i Randabergveien i Stavanger som frykter for utsikten når en ny bomstasjon blir plassert i veien rett utenfor vinduene deres.

De har sendt klage til Statens vegvesen.

Redde for verdien på boligene

– Nå, når vi holder på med planarbeidet, er det riktig for beboerne å sende en uttalelse til planen, mer enn at det er hensiktsmessig å ha et møte, mener prosjektleder Johnson.

– Vi føler jo at det er helt «høl i hue» at vi skal ha en bomstasjon rett utenfor vinduene våre, mener Kenneth Wathne som er en annen av naboene i Randabergveien.

Han sier at naboene er redde for verdien på boligene.

– Vi er og redde for sjenerende lys og alt det som er nevnt her. Det er ingen tvil om at vi kommer til å ta den saken her videre, sier Wathne.