Helgen blir søkkvåt og forblåst, også i fjellet

Meteorologene har sendt ut OBS-varsel om opp til 100 millimeter nedbør fra natt til lørdag og fram til søndag ettermiddag. Denne gangen blir det våtest i de nordlige delene av Rogaland.

Regnvær i Oslo i juni

Det blir en ny søkkvåt helg i Rogaland. Mest nedbør kommer det nord for Boknafjorden.

Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

– Fronten kommer inn over Vestlandet natt til lørdag, og den kommer til å legge fra seg veldig mye vann.

Det sier statsmeteorolog Ida Marie Solbrekke ved Værvarslinga for Vestlandet.

Les også: – Vindfull og våt helg i vente

Les også: Nå kommer vårværet i sør

Det er sendt ut følgende OBS:varsel fra Meteorologisk institutt:

Fra natt til lørdag gir en kombinasjon av sterk vind, nedbør og overgang til mildvær vanskelige kjøreforhold på fjellet i Sør-Norge. Lørdag og første del av søndag ventes store nedbørmengder i indre strøk nord for Boknafjorden, lokalt kan det komme 70–100 millimeter på 36 timer. Lørdag ventes stor snøskredfare i Rogaland. Se varsom.no for detaljer.

Regnvær også i fjellet

– Det ser ut som om det kommer mest nedbør i de nordlige delene av Rogaland. Så avtar det gradvis sørover, men det blir skikkelig vått på sørsiden av fjorden og, sier Solbrekke.

Snø Sirdal

Snøgrensen flytter seg til opp mot 1500 meter. Dermed blir det vann av mye av snøen som har falt i Sirdal den siste tiden.

Foto: Anita Vik Buckley

Frontsystemet kommer med varm luft. I lavlandet blir det opp mot åtte, ni plussgrader i helgen. Temperaturen stiger også i fjellet, og snøgrensen flytter seg opp mot 1500 meter. Det betyr regnvær oppå all snøen på samtlige steder der folk drar for å stå på ski.

Samtidig kommer det til å blåse ganske kraftig. Det er meldt om stiv kuling fra sør.

Skredfare

Det er og fare for jord- og flomskred på Vestlandet i helgen på grunn av mye regn og snøsmelting. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut skredvarsel på gult nivå.

Bratte skråninger og bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Fra natt til lørdag er det ventet opp mot 80 millimeter regn på 24 timer, advares det.