Hopp til innhold

Ny teatersjef - igjen?

De ansatte på Rogaland Teater fikk seg en overraskelse da de åpnet Aftenposten.

Annonse for ny teatersjef
Foto: Åse Karin Hansen / NRK

Rogaland Teater får ny teatersjef ved årsskiftet. Da forlater Hanne Tømta sjefsstillingen i Stavanger til fordel for sjefsstillingen på Nationalteateret i Oslo. Den nye sjefen på Rogaland Teater blir Arne Nøst. Det trodde ihvertfall de fleste helt til i dag. Men så dukket det en stillingsannonse opp i Aftenposten.

- I dag oppdaget vi i ledig stillingsannonsene at det var lyst ut en stilling som teatersjef for de neste fire år, sier direktør Merete Eik ved Rogaland Teater.

Reaksjoner

I Aftenposten har de ifølge teateret ingen god forklaring på hva som har skjedd. Det nærmeste forklaringen er at teateret hadde inne stillingsannonsen for ny teatersjef 19.juni i fjor. I stillingsannonsen står det at søknadsfristen går ut 15.september 2007. Men det har ikke vært noen stopper for reaksjoner.

- Vi har hatt henvendelser fra andre medier som ønsker stillingsannonsen hos seg. Det er også noen fra bransjen som har lurt på om Arne Nøst har trukket seg.

Men det har han ikke, og Eik ringte også den kommende teatersjefen for å varsle om stillingsannonsen hvis noen skulle kontakte han.

Pinlig

- Min reaksjonen var først at jeg ble målløs, så ble jeg irritert. Deretter tenkte jeg at det var pinlig for Aftenposten og for oss. Så jeg håper Aftenposten tar ansvar og rydder opp i dette.

- Så det er litt alvorlig også?

- Det er veldig alvorlig. Det har de gitt uttrykk for at de synes også, og det er bra.