Ny rettsbehandling av Agnes-drapet i mai

Agnes Müller sin ektemann ble i desember dømt til 21 års fengsel for drap og voldtekt av kona. 6. mai skal saken opp for retten igjen.

Agnes Müller

Agnes Müller ble funnet på bunnen av Lysefjorden 6. mai i fjor. Dagen etter innrømmet ektemannen at han hadde drept henne.

Foto: Politiet/NRK

Det er forsvarer Ørjan Eskeland som bekrefter dette overfor NRK.

Samme dag som dommen falt, ble det klart at Thomas Müller ville anke til lagmannsretten.

– Han mener at avdøde samtykket til drapet. Han har heller ikke erkjent straffskyld for voldtekt. Derfor mener han at han burde vært dømt for forsettlig drap, og frifunnet for voldtekt, sa Eskeland etter at dommen hadde falt.

Müller-saken

Aktor Tormod Haugnes (t.v.) og forsvarer Ørjan Eskeland under rettssaken i Jæren tingrett.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

Nå er det klart at saken skal opp for lagmannsretten den 6. mai. Da er det satt av fem dager.

Skal legge fram de samme bevisene

Dommen i Jæren tingrett var i tråd med aktor Tormod Haugnes sin påstand. I tingretten la han vekt på at det ikke var noen formildende omstendigheter i saken.

– Hun har blitt bundet og voldtatt, kanskje flere ganger. Hun har blitt utsatt for dette over tid. Og hun må ha hatt dødsfrykt, sa han i retten.

Når det nå blir en ny rettsrunde, kommer Haugnes til å presentere de samme bevisene.

– Det har ikke kommet fram noe nytt etter tingretten sin behandling, så det blir det samme opplegget i lagmannsretten, sier aktoren.

Måtte også betale erstatning til barna

Thomas Müller ble siktet for drapet 28. april i fjor, på bakgrunn av tekniske spor og motstridende vitneforklaringer. Da hadde ennå ikke Agnes Müller blitt funnet.

Først nektet han enhver form for skyld. En uke senere ble hun funnet innpakket på 70 meters dyp i Lysefjorden. Da tilsto ektemannen at han hadde drept henne.

I tillegg til 21 års fengsel, blei Thomas Müller også dømt til å betale vel 1.8 millioner kroner i erstatning og oppreisning til ekteparets to barn.