Ny medarbeider har testet positivt for covid-19

En ansatt ved kvinne- og barneklinikken testet positivt for covid-19 tirsdag kveld. Syv andre medarbeidere er satt i karantene som følge av dette.

SUS

Enda en ansatt ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) har testet positivt for covid-19.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Vedkommende har ikke hatt pasientkontakt og driften på klinikken går som normalt.

Sykehuset beskriver det nye smittetilfellet som udramatisk for sykehuset.

– Dette var lettere å isolere, siden personen ikke jobber med pasientkontakt. Så det har ikke fått noen konsekvenser for driften, sier klinikksjef Geir Lende.

I helga testet en medarbeider ved barne- og ungdomsklinikken positivt på covid-19. To ansatte og fire pasienter og pårørende ble satt i karantene.

Flere smittede

Tirsdag ble det kjent at en medarbeider ved intensivavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus har fått påvist koronavirus.

Den ansatte var på jobb torsdag og fredag i forrige uke. Medarbeideren utviklet symptomene lørdag, og hun har holdt seg hjemme etter det.

Geir Lende, Klinikksjef ved Stavanger universitetssjukehus.

Geir Lende, klinikksjef ved Stavanger universitetssjukehus, sier de vil gå tilbake til normal aktivitet på intensivavdelingen fra og med torsdag.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Sykehuset kjenner ikke til hvor vedkommende ble smittet, etter at smitten ble oppdaget sent mandag kveld. Men sykehuset tror ikke den originale smitten har skjedd innad i sykehuset.

200 ansatte, og omtrent 40 pasienter ved sykehuset er testet i forbindelse med de siste smittetilfellene, og med unntak av den ansatte ved kvinne- og barneklinikken, har alle testet negativt.

– Når det nå ser ut som smitten ikke har kommet fra sykehuset, så blir det Stavanger kommune som overtar det videre arbeidet med smittesporting, sier Lende.

Sykehuset arbeider videre med å få kontroll og finne ut nøyaktig hvor mange nærkontakter vedkommende har hatt.

Stoppet operasjoner

SUS stoppet all planlagt operasjonsaktivitet på avdelingen på tirsdag, fordi situasjonen var så uklar med hensyn til hvor mange som har vært i nærkontakt med den smittede.

– I dag tar vi imot pasienter med akutt behov, og har begrenset planlagt aktivitet på intensivavdelingen. Men fra og med torsdag skal vi tilbake i normal aktivitet, sier Lunde.

Sykehuset vurderte å omdirigere syke øyeblikkelig-hjelp-pasienter som trengte intensivbehandling, videre til Haukeland sykehus i Bergen og Haugesund sykehus.

– Det har ikke vært noen tilfeller der det har blitt nødvendig, og vi har tatt imot pasienter som har trengt øyeblikkelig hjelp på vanlig måte, ifølge Lende.

Status Norge

Sist oppdatert: 30.10.2020
2 032
Siste uke
60
Innlagt
281
Døde