NRK Meny
Normal

Ny mann inn i Nokas-saken

En 37-åring fra Asker skal avhøres i Nokas-saken. Mannen skaffet Toska leilighet i Stavanger gjennom en Sandnes-mann som alt er dømt i saken.

I månedsskifte juli-august 2003 traff Sandnes-mannen som er dømt til fire års fengsel i Nokas-saken, en 37-åring fra Asker på en cafe i Oslo.

På den tiden solgte Sandnes-mannen sterioder for Asker-mannen. Under dette møtet traff Sandnes-mannen David Toska for første gang.

Solgte steroider for Toska

Noen måneder senere ble Sandnes-mannen oppringt av 37-åringen  fra Asker som fortalte at det kom en mann fra Oslo som han måtte møte. Denne mannen var David Toska. Etter at de hadde snakket sammen på McDonalds på Kvadrat-kjøpesenter  fikk Sandnes-mannen en pakke med sterioder som han skulle selge for Toska.

Asker-mannen ba om leilighet til Toska

37-åringen ba Sandnes-mannen skaffe Toska en leilighet og sa samtidig at Toska er en av de "store og betydningsfulle personene" som får ting til å skje.

Steroidegjeld til 37-åringen

Sandes-mannen hadde opparbeidet seg en steriodegjeld på 500.000 kroner til 37-åringen. I politiavhøret forteller Sandnes-mannen at han har sett noen personer i miljøet rundt 37-åringen. Flere av disse hadde på seg  store gullkjeder, klokker til flere hundre tusen kroner og  kjørte Ferrari og andre dyre biler.

Asker-mannen er ikke tidligere avhørt i denne saken, men ble dømt i en annen sak i Asker og Bærum tingrett i mars i år.