Ny mann i varetekt for voldtekt av 13-åring

Politiet vil varektetsfengsle en tredje mann for seksuelle overgrep mot en 13-åring i Haugesund siste helga i mai.

En ny person, også det en mann i midten av 20-åra, blir i ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Haugesund. Mannen er sikta for seksuelle overgrep mot en 13 år gammel jente i Haugesund.

Siste søndag i mai blei fire menn arrestert etter at politiet hadde blitt varsla om mulig seksuell omgang med ei 13-årig jente. Jenta skal ha blitt utsatt for seksuell omgang dagen før, og det skal også ha vært ei annen jente på 13 år i leiligheten. Hun blei utsatt for en seksuell handling.

To dager seinere blei to av mennene, én på 19 og én på 20 år, varetektsfengsla i fire uker. De to andre sikta blei løslatt, men nå har altså politiet bestemt seg for å be om at en av dem varetektsfengsles.

– Bakgrunnen er at politiet har etterforska saken, og det har framkommet nye beviser som underbygger mistanken om at han har vært involvert i saken, sier politiadvokat Marte Engesli, som legger til at politiet mener det er «unndragelsesfare» – altså at han stikker av fra politiet.

For den fjerde sikta i saken, en mann i 40-åra, har ikke situasjonen endra seg.

– Han er fortsatt sikta i saken, men han er ikke pågrepet. Det er ikke noe konkret som tyder på at han blir det akkurat nå, men det er heller ikke noe vi kan utelukke, sier Engesli.