Normal

Lunch-Børge frir til Birken-folk og syklistfordommer

Tegneserien Lunch får stadig flere lesere. Nå kommer en ny bok med utvalgte striper, og skaperen av Lunch, Børge Lund har valgt Birkebeiner-rittet som lanseringsarena for den nye boka.

Børge Lund med ny Lunch-bok

Skaperen av Lunch, Børge Lund har valgt Birkebeiner-rittet som lanseringsarena for den nye boka. Flere av deltakerne ønsker å reprsentere tegneseriefirmaet KjellTech under helgens ritt.

– Jeg har blitt forbisyklet av sånne som driver oppkjøring til Nordsjø-rittet. Jeg kan jo typen. Jeg vet hvordan de ser ut.

Til helgen sykler de Birken de Børge Lund tegner og skriver om. Han vet og at mange av dem arbeider på kontor, og leser Lunch. Når hans tegneseriebok nummer to skal lanseres, så skjer det i startområdet for Birken.

Børge Lund

Børge Lund setter stor pris på at tegneseriene hans leses av mange, og på flere plattformer.

Foto: NRK

– Der finner jeg dem det handler om. Jeg tror det blir en god match, sier Lund.

– Jeg elsker jo fordommer

Stadig flere er klare for Lunch med Børge. 15 000 har kjøpt bok nummer en som kom i fjor, og tegneseriestripene om Kjell på kontoret blir trykket i 100 forskjellige tidsskrifter i ni land. Forfatteren så ikke dette komme.

– Nei, på ingen måte. For meg begynte det som et eksperiment. Det at det har tatt sånn av, er veldig gøy. Det er også gøy å se at det leses på forskjellige plattformer. Både i løssalg og som bok, sier han.

Lunch

Den første Lunch-boka ble kjøpt av 15 000 lesere.

Foto: NRK

Flere Birken-syklister ønsker å representere tegneseriefirmaet KjellTech under helgens ritt. De tar seg på ingen måte nær av at Børge Lund fråtser i syklist-fordommer.

– Jeg elsker jo fordommer. Det er jo en del av det bladet bygger på, sier forfatteren.