Det kan bli budrunde om Dale-eiendommen

I løpet av tirsdag har to nye kjøpere meldt interesse for å kjøpe fylkeskommunens eiendom på Dale. Fylkespolitikerne tar stilling til budene på sitt møte i desember.

Flere vil kjøpe eiendommen på Dale

i løpet av tirsdag har to nye interessenter meldt seg med tanke på å kjøpe Rogaland fylkeskommune sin eiendom på Dale.

– Vi ønsker at eiendommen skal utvikle seg til å bli et godt boområde for dem som bor i regionen vår. Det er et altfor fint område til at det skal bli liggende ubrukt.

Lars Stangeland

Lars Stangeland er daglig leder i GMC-eiendom. Han representerer en investorgruppe som foruten hans eget selskap består av Camar eiendom og Breidablikk investering.

Foto: Erik Waage / NRK

Lars Stangeland er daglig leder i GMC-eiendom. Han representerer en investorgruppe som foruten hans eget selskap består av Camar eiendom og Breidablikk investering. Denne gruppen har lagt inn bud på en krone for eiendommen på Dale.

Les også: Hemmelig kjøper vil betale ei krone for Dale

– Vi ser jo for oss at det vil bli en lengre prosess å få dette på plass, sier han.

Stangeland har vært sekretær i styret for Dale eiendomsutvikling. Det betyr ifølge ham selv at han både kjenner kvalitetene og mulighetene, men og utfordringene og risikoen ved prosjektet.

Forfall på Dale

Flere av bygningene på Dale er nå sterkt preget av forfall.

Foto: Erik Waage / NRK

Kan bli budrunde

I løpet av tirsdag har det skjedd ting som fører til at det kan bli en budrunde rundt eiendommen på Dale. – Fylkesrådmann Trond Nerdal opplyser at to nye mulige kjøpere har meldt seg.

– De vil jeg ha møte med onsdag, sier Nerdal.

Les også: 73 millioner kroner skuslet bort på Dale

Les også: Alt gikk gale på Dale

Han slår fast at det ikke er for seint å melde seg på i en eventuell kamp om å skaffe seg de 4 500 målene på Dale med tilhørende bygninger.

Trond Nerdal

Fylkesrådmann Trond Nerdal opplyser at to nye mulige kjøpere av eiendommen på Dale har meldt seg i løpet av tirsdag.

Foto: Rogaland fylkeskommune

– Fylkespolitikerne gjør vedtak om to uker. Fram til da står fylkeskommunen fritt til å vurdere andre tilbydere, sier Nerdal.

Risikoprosjekt

Lars Stangeland mener det er feil å fokusere på at budet fra hans investorgruppe er på en krone. Han viser til en pakkeløsning som gir Rogaland fylkeskommune en profittdeling på sikt. Investorgruppen mener at det er knyttet betydelig risiko til prosjektet.

– Det betyr at de som er med i grupperingen her ønsker å gå inn og se hvilke muligheter som finnes i dette, sier Stangeland.

Les også: Sier nei til asylmottak på Dale

Les også: Ikke interesse for Dale uten Gandsfjord bru

Investorene ser ikke bort fra at det igjen kan opprettes asylmottak på Dale.

– Jeg synes absolutt vi må ha en tett og god dialog med Sandnes kommune. Hvis det kan være en mulighet i noen år, så skal vi ikke se bort fra det, uten at vi kan bestemme oss for det nå, sier Stangeland.

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) mener det er viktig at det blir tatt en avgjørelse om slaget av Dale.

Foto: Erik Waage / NRK

– Viktig å få tatt en avgjørelse

– Vi holder oss til de budene som er levert inn, og så tar vi stilling til det under behandlingen av saken, men det er klart at vi har bak oss et vedtak fra fylkestinget om at en ønsker å selge Dale.

Det sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal.

– Dale-eiendommen har vært en krevende sak for fylkeskommunen i veldig mange år. Nettopp derfor er det viktig at det blir tatt en avgjørelse om en skal beholde det, eller om en skal selge, sier Ege Tengesdal.