Ny innbruddsbølge på Haugalandet

Igjen er tyvene på ferde på Haugalandet. Onsdag kveld var det totalt fire innbrudd i området. Politiet ser flere likhetstrekk med innbrudd tidligere i sommer.

Innbrudd

Tyvene bryter opp dører og vinduer, og tar gull og smykker.

Foto: GERARD BEZARD / PHOTOPQR/REPUBLIQUE DU CENTRE

To av innbruddene onsdag kveld skjedde på Karmøy, de to andre skjedde på Lynghaug ved Førresfjorden i Tysvær.

  • 21.41: Politiet melder at det har vært et grovt tyveri fra en villa i Lynghaug. Tyvene skal ha brutt seg inn via kjellervinduet og stjålet rundt 4000 kroner i kontanter. Mens politiet var på stedet meldte også naboen om innbrudd.
  • 21.44: Melding om innbrudd hos et firma i Storasundvegen på Karmøy. Tyvene brøt seg inn i låste containere og stjal blant annet sambandsutstyr.
  • 21.48: Politiet melder om et nytt tyveri i en villa Stendervegen i Karmsund. Huseier kom hjem fra ferie og oppdaget innbrudd.

Innbruddene kommer på toppen av de 13 innbruddene som har skjedd på Haugalandet siden 28. mai. Innbruddstyver har stjålet kontanter og gull for over 100.000 kroner, skriver Haugesunds Avis.

Ser likhetstrekk

Politiet ser klare likhetstrekk mellom gårsdagens innbrudd i Tysvær og innbrudd tidligere i sommer.

– Tyvene tar seg inn ved å bryte opp vinduer og dører, og stjeler visse gjenstander som gull, smykker og penger, og lar andre større ting som PC og TV, stå igjen, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse ved Haugland og Sunnhordland politidistrikt.

Vet ikke hvem som står bak

Tallet på innbrudd kan øke når folk kommer hjem fra ferie, frykter politiet. Politiet vet ikke hvem som står bak innbruddene.

– På hvert enkelt tilfelle er det åstedsgransking, hvor vi sjekker fingeravtrykk, DNA og likhetstrekk. Deretter patruljerer vi de aktuelle områdene, men dette har foreløpig ikke gitt resultater, sier han.

Vikse kommer med følgende oppfordring til beboere i de berørte områdene.

– Vær ekstra bevisst på ukjente personer og kjøretøy. Ser dere noen mistenksomme personer, ring oss, så kan vi sjekke dem opp, sier han.