Ny europavei kan være klar i 2025

En ny E134 mellom øst og vest kan stå klar allerede om 10 år. Det mener både Statens Vegvesen og folk i næringslivet i Haugesund.

Bergen-Oslo kart

Aksjon Bedre Vei mener E134 over Haukelifjell er den klart beste hovedveien mellom Vestlandet og Østlandet. Med ny E134 kan reisetiden fra Oslo til Bergen eller Haugesund kortes ned mot 3,5 timar.

Foto: Stiftelsen Aksjon Bedre Vei

– Jeg tror mye kan være gjort mellom 2020 og 2025, sier administrerende direktør i Næringsforeningen, Egil Severeide.

I dag ble den ferske rapporten om E134 presentert for Næringsforeningen i Haugesund. Den viser at byggingen av E134 er lønnsom og tidsbesparende.

– En tidsbesparelse på en time og 25 minutt mellom Haugesund og Drammen vil bety utrolig mye, sier Sjefingeniør Bjørn Alsaker i Statens Vegvesen, som har utarbeidet rapporten.

Setter Haugesund på kartet

– En ny stamvei mellom Vest og Øst vil sette Haugesund i en svært sentral posisjon, nasjonalt sett, mener Severeide.

Nå skal han og andre forkjempere for ny E134 drive lobby-virksomhet, for å få politikerne til å se betydningen av en ny vei.

– Jeg og mange andre har en stor jobb å gjøre fremover, sier Severeide.

Statens Vegvesen vil bygge ut E134 som ny hovedvei mellom øst og vest. Vegvesenet mener at Haueliveien mellom Oslo og Haugesund, med en arm via Odda til Bergen, gir den største samfunnsøkonomiske gevinsten.

ARKIVVIDEO (21.01.2015): Statens Vegvesen vil bygge ut E134 som ny hovedvei mellom øst og vest. Vegvesenet mener at Haukeliveien mellom Oslo og Haugesund, med en arm via Odda til Bergen, gir den største samfunnsøkonomiske gevinsten.

Flere nyheter fra Rogaland