NRK Meny
Normal

NRK-dokumentar vant europeisk konkurranse for distriktsfjernsyn

NRK-fotograf Tom Edvindsens dokumentar om Glomfjellets hemmeligheter har vunnet førstepris i en stor europeisk tv-konkurranse.

NRK-fotograf Tom Edvindsen har laget film om Glomfjellet i Nordland. Kommer på NRK1 i 2013 («snikpremiere» på NRK2 tirsdag 18. desember).

VIDEO: Smakebiter fra filmen om Glomfjellet.

Fotograf Tom Edvinsen tar sin tenåringsdatter og ut i naturen med på en personlig reise tilbake til det mystiske fjellet han utforsket som barn. Med kameraet blir vi med ned i sprekker og grotter, finner fabeldyr og beveger oss med elver gjennom labyrinter der veggene er dekorert i fantastiske mønstre av naturen selv.

Slik beskrives programmet om Glomfjellets hemmeligheter. Tom Edvindsens dokumentar har nå vunnet førstepris i en stor europeisk tv-konkurranse.

– Det var en hyggelig overraskelse, spesielt siden det er første gangen jeg forsøker meg foran kamera selv, sier Edvindsen.

156 bidrag fra 19 land

Tom Edvindsen

Tom Edvindsen.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Prix Circom deles ut av European assosiation of regional television og er en konkurranse som samler alt distriktsfjernsyn i hele Europa. Konkurransen fikk inn 156 bidrag fra 19 land.

– Det startet med en telefon til redaktør Terje Dale i Ut i naturen der jeg fikk ja til den syltynne idene med å lage et litt personlig program fra «hjemfjellet» mitt. Så med det utgangspunktet er jeg svært fornøyd med å vinne prisen for det mest original programmet, sier Tom Edvindsen.

«Most original programme»

Det ble delt ut priser i ti ulike klasser, og Edvindsen vant klassen «Most original programme».

Tom Edvindsen vokste opp i bygden Neverdal i Meløy kommune, og jobber nå som fotograf i NRK Rogaland.

– Dette er en flott anerkjennelse til Tom, og en stor inspirasjon for alle oss andre, sier redaksjonssjef i NRK Rogaland Lars Navestad.

Du finner ikke Glomfjellet på kartet, men området som på folkemunne kalles Glomfjellet er en del av den nye Làhku nasjonalpark.