NRK Meny
Normal

Norske Eventyrland blir amerikansk film

Mannen som laget suksessfilmen på lavbudsjett, Arild Østin Ommundsen, sier at han ikke vil blande seg opp i hva amerikanerne gjør med historien.

Fra filmen Eventyrland

Den norske filmen Eventyrland blir laget i amerikansk versjon.

Foto: Chezville

– Det ser ut til at den forrige filmen min, Eventyrland, skal remakes i USA. Det blir stas.

Filmregissør Arild Østin Ommundsen fikk beskjeden tirsdag morgen. NRK møtte ham litt seinere på formiddagen i et redigeringsrom i Pedersgaten i Stavanger.

Les også: Suksessregissør går tilbake til lavbudsjettfilm

– Det er veldig spesielt. Vi har jo visst ganske lenge at det har vært interesse for å lage denne filmen på ny i USA. Nå ser det ut som om det blir noe av. Det blir veldig spennende å se for oss, sier Ommundsen.

Arild Østin Ommundsen

Filmregissør Arild Østin Ommundsen sier at han forsøker å ha minst mulig forventninger til resultatet av den amerikanske produksjonen av Eventyrland.

Foto: Ole Andreas Bø

24-regissør

Avisen The Hollywood Reporter skriver at det er Brad Turner som skal regissere filmen. Han har tidligere vunnet Emmy-pris som produsent og regissør for TV-serien 24. Tittelen på den amerikanske versjonen av Eventyrland blir «Penance».

– Brad er et forbløffende talent som tilfører toppkvalitet til alt han tar i, skriver avisen.

The Hollywood reporter skriver at filmen handler om en mor som prøver å skape et nytt liv etter et fengselsopphold, samtidig som det kriminelle miljøet forsøker å hente henne tilbake.

Eventyrland ble for to år siden nominert til å delta i kåringen av beste utenlandske film, men den norske Oscar-komiteen valgte en annen film. Filmen var ingen eventyrlig suksess på kino. To uker etter premieren var den sett av 10 000, de fleste i hjembyen Stavanger.

Veldig lite budsjett

– Det er en film som ble laget på veldig, veldig lite budsjett. Mye foregikk i min egen hage, med mine egne unger og min egen kone. Det at det nå skal gjøres med folk som snakker engelsk, er jo veldig spennende sier Østin Ommundsen.

Eventyrland

Eventyrland handler om en mor som prøver å skape et nytt liv etter et fengselsopphold, samtidig som det kriminelle miljøet forsøker å hente henne tilbake.

Foto: Fra "Eventyrland"

Han sier at han forsøker å ha minst mulig forventninger til resultatet av den amerikanske produksjonen.

– Jeg har laget min film og er ferdig med den. Så blir det sikkert litt rart å se det om igjen, men på en helt annen måte. Først og fremst håper jeg det blir noe av. Skjer det, så får jeg komme over for å se hva de holder på med.

Vil ikke blande seg inn

Arild Østin Ommundsen står oppført som «executive producer» for den amerikanske versjonen.

– Det er først og fremst en tittel jeg har fordi jeg hadde såpass mye å si for originalen. Det er en tittel som bare er en tittel, men det betyr og at jeg har innsyn i det de holder på med. Jeg kan komme med tilbakemeldinger på manuset om jeg vil, men jeg har bestemt meg for å blande meg fint lite oppi hva de gjør, sier Østin Ommundsen.