Kjøkkensjefen ved Mondo i Sandnes i Rogaland gikk helt til topps under årets Bocuse d'Or Europa.
– Det er en enorm lettelse å vite at resultatet har kommet. Dette har vi jobbet hardt for, sier Pettersen.
Den prestisjetunge kokkekonkurransen, som også er kalt EM i kokkekamp, ble avgjort i Torino på tirsdag.
Danmark tok bronse og Sverige tok sølv – over 100 poeng bak Pettersen og Norge som endte på 1831 poeng, ifølge Stavanger Aftenblad.
I tillegg til Pettersen består laget som dro i land den prestisjetunge prisen av Håvard André Josdal Østebø og Gunnar Hvarnes. De har den siste tiden vært i Italia, hvor de har jobbet med forberedelsene til mesterskapet.
– En ekstremt dyktig kokk
Kriteriene man blir vurdert på er alt fra smak, teknikk, presentasjon, ryddighet og svinn.
Før konkurransen beskrev Pettersens lagkamerat, Rasmus Johnsen Skoglund, den nybakte europamesteren som en «ekstremt dyktig kokk, som har vunnet stort sett alt han har deltatt i».
Tirsdagens mesterlige prestasjon underbygger utsagnet. Nå venter verdensfinalen i Lyon i Frankrike i 2019.
– Det blir en ny konkurranse og enda tøffere nivå. Nå må vi bare jobbe beinhardt, sier Pettersen.
- LES OGSÅ: