NRK Meny
Normal

- Fornøyd med å komme på pallen

Gunnar Hvarnes ble nummer tre i kokke- VM i Lyon.

Gunnar Hvarnes

Kokk Gunnar Hvarnes imponerte og tok bronse i Bocuse d'Or i Lyon onsdag.

Foto: Tom Haga

Kokk Gunnar Hvarnes imponerte og tok bronse i Bocuse d'Or i Lyon onsdag.

Gunnar Hvarnes fra Larvik og Gastronomisk Institutt i Stavanger var blant favorittene før konkurransen, og den norske leiren i Frankrike la ikke skjul på at alt annet enn pallplassering ville være en skuffelse for Norge i kokkenes uoffisielle VM.

Les også: Kokke-VM er i gang!

Les også: Menyen i Lyon

Hvarnes presenterte sine fat med skotsk lam og breiflabb onsdag ettermiddag. Han leverte en veldig bra jobb, men det var mange som imponerte i dag, sa regjerende kokkeverdensmester Geir Skeie til NTB før avgjørelsen falt.

Menyen Gunnar Hvarnes lager i Bocuse d'Or 2011

Hvarnes presenterte sine fat med skotsk lam og breiflabb onsdag ettermiddag.

Foto: Tom Haga

– Jeg er godt fornøyd med å komme på pallen i dette mesterskapet. All ære til den danske deltakeren som tok gull. Han har også vært med på dette tidligere, sier Hvarnes til NRK.

Gode resultater betyr store muligheter

Norge har deltatt elleve ganger i Bocuse d'Or, som arrangeres annethvert år. Med økende satsing og et stort apparat rundt har norske kokker tidligere hentet hjem fire gull, to sølv og en bronse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

France Bocuse d'Or

Gunnar Hvarnes til høyre sammen men danske vinneren Rasmus Kofoed i midten og sølvvinneren svenske Tommy Myllymäki til venstre

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Konkurransen nyter anerkjennelse verden over og gode resultater i Lyon betyr store muligheter. I år er det norske teamet fulgt av en norsk delegasjon på 400 personer, inkludert landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) og Ingrid Espelid Hovig.

Nordisk storeslem

Det var Danmark, Sverige og Norge som kapret de tre gjeveste plassene under Bocuse d'Or i Lyon.

Gullet gikk til den danske kokken Rasmus Kofoed fra Egegade Restaurant (København), mens den svenske Tommy Myllymäki fra Den Smaalandska Koloni Restaurant (Jønkjøping)ble nummer to i kokkke-VM.

Her er tidlgere norske plasseringer i Bocuse d'Or:

1987: Arne Brimi Semifinalist
1989: Eyvind Hellstrøm Femteplass
1991: Lars Erik Undertun Sølv
1993: Bent Stiansen Gull
1997: Odd Ivar Solvold Bronse
1999: Terje Ness Gull
2003: Charles Tjessem Gull
2005: Tom-Victor Gausdal Sølv
2007: Sven Erik Renaa Beste fisk
2009: Geir Skeie Gull