Hopp til innhold

Flere og flere klatrer til topps

For første gang ble Norgescup i buldring arrangert i Stavanger. Idretten er mer populær enn noen gang.

Video Norges Cup i buldring

VIDEO: Utøverne møter mange hindre i løpet av konkurransen. Foto: Tom Edvindsen/NRK

Norges Klatreforbund har i dag 12.000 medlemmer, og tallet øker stadig. Mange velger å satse på såkalt buldring. Flere av dem var i helgen i Stavanger for å være med i Norgescup.

– Det er lenge siden sist det var Norgescup i buldring, og derfor var det ekstra kjekt at det ble lagt til Stavanger. sier klubbansvarlig Eirik Skjærseth.

Arrangementet gikk hele helgen. Lørdagen var det seniorklassen som konkurrerte, mens juniorene var på søndag.

Lokal vinner på damesiden

I konkurransen er det satt opp bulder som er opp til fem meter over bakken. Så gjelder det å ta seg fra ett starttak og videre til neste. Poenget er å komme lengst opp og klare flest såkalte buldreproblemer.

I juniorklassen for herre mellom 12 og 15 år var det Jon Pål Hamre fra Trondheim klatreklubb som vant. På damesiden gikk Bjelde Skjelbred Tea fra Stavanger av med seieren.

Flere og flere velger klatring

Stavanger Klatreklubb har gått fra å være minimalt med aktive medlemmer for to år siden, til å ha godt over 100 som klatrer aktivt. Skjærseth tror det kan ha flere forklaringer.

– Det er en utrolig allsidig sport, hvor du trener hele kroppen. Terskelen for å komme i gang er ekstremt lav, og da er mestringsfølelsen stor når du klarer å ta ett steg videre.

Han håper også at arrangementet som var i helgen ikke blir det siste.

– Det er ingenting som tilsier at vi ikke kan klare det igjen, og det er det vi satser på.