1000 studenter står i boligkø

Stavanger er norges dyreste utleieby og over 1000 studenter står i kø for å få tak over hodet.

Normalpris for enebolig i Stavanger er nå 6 millioner
Foto: Ståle Frafjord

Over hele landet prøver husløse studenter å finne tak over hodet før studiestart. I Stavanger-området må de som lykkes regne med å punge ut mer i husleie enn noen andre steder i Norge

Stavanger topper ifølge Utleiemegleren statistikken over Norges dyreste byer for den som skal leie bolig. Studenter er blant de skadelidende.


Prisen presses


Et av hovedproblemene i vestlandsbyen er at høyt inntektsnivå gjør at folk velger å eie framfor å leie og at det derfor er et stort underskudd på utleieboliger, og særlig leiligheter.

Prisene presses i været. I tillegg må studentene konkurrere med den pengesterke oljebransjen, dominert av pendlere og arbeidskraft fra utlandet, om hybler og leiligheter.

Les også Boligbygging langt bak mål

Dyrest av byene

Boligpriser

Unge har store problemer med å få seg en bolig i Stavanger. Høye priser og få boliger er hovedårsaken.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det kostet i snitt 13.000 kroner å leie seg en toroms leilighet i Stavanger i juli i år. Sammenlignet med juli i fjor er dette en oppgang på 22,4 prosent.
Til sammenligning er det i snitt 10.131 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juli, en oppgang på 0,4 prosent fra juli i fjor.

På hybel.no og finn.no er det av storbyene Stavanger som har klart færrest ettromsleiligheter, hybler og rom i bofellesskap til leie. Prisnivået der bekrefter også statistikken fra leiligheter generelt; Stavanger er dyrest.

Les også Solgt for 90.476 kr per kvm


Tusen på liste


Studentsamskipnaden i Stavanger opplyser til NTB at de fremdeles har 1.050 studenter uten husvære. Ettersom studiestart nærmer seg, har flere personer kommet på banen med mer eller mindre gode forslag til hvordan problemet skal løses.

Universitetet i Stavanger har varslet innkjøp av konteinere som bygges om til studentboliger.

Les også Unge har mistet troen på boligdrømmen