Til VM med norsk flagg på brystet

Bytter du ut utendørs med innendørs, gress med gulv, og krymper fotballmålene, kan Norge slå både Frankrike og Italia, og være klare for VM.

Norges landslag i futsal er klare for VM

Norges landslag i futsal er klare for VM. Bak f.v.: Christian Ersland (kaptein), Thomas Lyngbø, Tommy Nicolaisen (spillende trener), Erlend Johansen, Jone Hustveit, Børge Våge, Emil Fiskvik Foran f.v.: Esben Rashid, Saif Haydar, Thierry DjeDje, Jeton Pestisha, Kari-Annette Arnestad Olsen (medisinsk).

Foto: futsal.no / IFS

– Dette er helt fantastisk. Det er ikke ofte vi kan feire, så det tok et par timer før det faktisk gikk opp for oss, sier Kurt Hartvedt.

Tommy Nicolaysen

Landslagstrener Tommy Nicolaysen ser fram til VM i Hviterussland neste år.

Foto: futsal.no / IFS

– Det er det sterkeste Norge har gjort i futsal. Det var lite om å gjøre, og vi er utrolig glade, sier Tommy Nicolaisen.

Lederen i Indoor Football Scandinavia (IFS) og den norske landslagstreneren i futsal har landet i Norge, men de har ikke landet.

Til VM i 2015

Rett før helgen ble den europeiske VM-kvalifiseringsgruppen i regi av Det Internasjonale Futsalforbundet (AMF) og Det Europeiske Futsalforbundet (UEFS) holdt i Lloret de Mar ved Barcelona.

Norge slo Frankrike, Italia og Kirgisistan og ble Norge nummer to i puljen, etter Tsjekkia. Dermed sikret de seg en plass i VM-sluttspillet i Hviterussland i april 2015.

– Vi hadde ikke trodd at vi skulle klare å vinne tre av fire gruppespillskamper og er kjempeglade. Det blir utrolig stort å reise til VM, og vi gleder oss, sier Nicolaisen.

Invitert i 2003

Norge er en veldig ung futsal-nasjon. Indoor Football Scandinavia ble dannet i 2002, og i 2003 ble de invitert til VM som nyoppstartet lag. Det husker Kurt Hartvedt godt.

Norges landslag i futsal

Det unge landslaget slo ut Italia og Frankrike, og er klare for VM.

Foto: futsal.no / IFS

– Det var da vi forsto hvor innfløkt og intelligent futsal er. Det er veldig mye taktikk og ekstreme krav til ballbehandling. Vi møtte Argentina, og tapte 10-2, sier han.

Men denne gangen er det prestasjonen i kvalifiseringen som har sikret det norske laget en VM-billett.

– Jeg klarer foreløpig ikke å se for meg hvordan det blir. Da vil vi møte lag som Colombia, som er i en egen klasse. Det blir stort, sier Nicolaisen.

– Søramerikanerne har spilt futsal siden 30-årene, så de har et lite forsprang, men det skal bli kjekt å måle krefter mot dem, sier Hartvedt.

Norges lag:

Erlend Johansen (keeper), Tommy Nicolaisen (spillende trener), Christian Ersland (kaptein), Saif Haydar, Jeton Pestisha, Emil Fiskvik (keeper), Børge Våge, Thomas Lyngbø, Jone Hustveit, Thierry Djedje, Esben Rashid.

Og slik endte kampene:

  • Norge – Frankrike 4–3
  • Norge – Italia 12–9
  • Norge – Tsjekkia 0–7
  • Norge – Kirgisistan 13–3