Nominert til Hedda-pris for rollen som Carol

Rogaland Teaters humoristiske variant av Dickens juleeventyr «A Christmas for Carol» er nominert til Hedda-prisen for årets forestilling i fjor.

Ole Christoffer Ertvaag og Nina Ellen Ødegård.

NOMINERT: Nina Ellen Ødegaard i rollen som Carol. Hun er nominert i klassen beste kvinnelige skuespiller.

Foto: FOTO: Stig Håvard Dirdal

Nina Ellen Ødegård fra Stavanger er nominert i klassen beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i det samme stykke. I denne gjeve klassen er også Ane Dahl Torp og Marit Østbye nominert.

Vinnerne kåres i juni

Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. I år kåres vinnerne 12. juni.

– Teatersesongen 2015-2016 kjennetegnes etter juryens syn av et stort mangfold i uttrykk, et høyt ambisjonsnivå og god geografisk spredning på de nominerte. Det produseres god scenekunst i alle deler av landet, sier juryens talsperson Amund Grimstad.

I alt skal det deles ut priser i ti klasser. Det Norske Teatret topper lista med sju nominasjoner.

Det Norske Teaterets versjon av Stavangerpoet Øyvind Rimbereids tekst "Solaris Korrigert" er også nominert i klassen "årets forestilling".

"A Christmas for Carol" på Rogaland Teater

«A Christmas for Carol» på Rogaland Teater.

Foto: Stig Håvard Dirdal

Kan bli fast førjulstradisjon

”A Christmas for Carol” inneholder både ellevill humor, sår sentimentalitet og en god dose moral, mente NRK`s anmelder da stykket ble presentert for første gang.

Historien handler om en rik gnier som forakter all slags føleri og sløsing med penger, og dermed i særdeleshet julen.Gnieren oppsøkes av tre ånder og tas med til fortiden, nåtiden og framtiden, og konfronteres med konsekvensene av sine onde handlinger for slik å lære hva julen virkelig betyr.

Rogaland Teater ønsker å gjøre Yngve Sundvors versjon av Dickens til en fast førjulstradisjon, og tar det fram igjen allerede til høsten.