NRK Meny
Normal

Nokas-ranet skulle skjedd 16. mars

Dan Pettersen ville ikke forklare seg da han møtte som vitne i ankesaken mot Thomas Thendrup mandag ettermiddag.  Og Johnny Thendrup fortalte at Nokas-ranet skulle skjedd to uker tidligere.

Dan Pettersen

Dan Pettersen nektet å snakke i retten i ettermiddag.

Foto: Anne Lise Indrefjord / NRK

Pettersen hevdet i retten at han ikke hadde noe mer å si i saken. Retten har tatt pause til i morgen for å diskutere hvordan de skal forholde seg til at Pettersen nekter å forklare seg.

For Thomas Thendrup og hans forsvarer Ellen Holager Andenæs var Pettersen det viktigste vitnet. De hadde håpet at han skulle fortelle retten at Thendrup ikke var med på ranet. 

Gjorde det samme i lagmannsretten

- Det kom overraskende at Dan Pettersen ikke ville forklare seg.  Det er beklagelig at han ikke er villig til å svare på spørsmål fra partene.  Han har vitneplikt, men han vil ikke oppfylle den.  Det er ikke mye å få gjort med det.  Han sitter jo allerede i fengsel, så det er ikke så mye å true ham med, så det er klart han kan gjøre hva han vil.  Det er ikke første gang dette skjer.  I lagmannsretten gjorde han det samme - han sa han ikke ville forklare seg for påtalemyndigheten, men da forklaringen ble lest opp, forklarte han seg likevel. Så vi får håpe han gjør det samme i morgen, sier Holager Andenæs.

Overraskelser fra Johnny

Johnny Thendrsup
Foto: Anne Lise Indrefjord / NRK

Tidligere mandag vitnet broren Johnny Thendrup. Han hevdet ikke uventet at Thomas Thendrup ikke var med på ranet som skjedde den 5. april 2004.

Men i retten i dag kunne Johnny Thendrup fortelle at ranet egentlig skulle skjedd 16. mars. Men på grunn av at Kjell Alrich Schumann ikke dukket opp, ble ranet utsatt. Store deler av ranslaget var dermed i Stavanger 16. mars.

I retten kunne Thendrup fortelle at årsaken til at Schumann ikke dukket opp var at han skulle brenne biler på østlandet.