Nokas-dømte Metkel Betew kan løslates

NOKAS-dømte Metkel Betew kan løslates, har tingretten avgjort. Han ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på 10 år.

Metkel Negassie Betew

Tingretten mener at Metkel Betew igjen bør bli en fri mann.

Foto: Politiet / NTB scanpix

– Dette er i tråd med vår begjæring og vi er tilfreds med at den er tatt til følge, sier Betews advokat Marius Dietrichson til NRK.

Beslutningen fra Asker og Bærum tingrett kan ankes, og Betew må derfor fortsatt sitte fengslet i påvente av en eventuell anke.

Les også: Nokas-nettverk er fortsatt aktivt

Les også: Ti år siden Nokas: Dette har skjedd

Betew ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på 10 år etter millionranet i Stavanger 5. april 2004. Han var sammen med Kjell Alrich Schumann, som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland, de eneste av ranslaget som ble dømt til forvaringsstraff. I alt 15 menn ble dømt for å ha vært med.

– Har tatt ansvar

Under prosedyrene onsdag la Dietrichson vekt på at hans klient har tatt ansvar for sin deltakelse i det dramatiske og særdeles grove ranet.

Les også: Nokas-dømte Metkel Betew krever seg løslatt

Påtalemyndigheten, med støtte fra psykiater ved Ila fengsel, Randi Rosenqvist, var uenig og motsatte seg at Betew slippes ut.

BEFARING

Kjell Alrich Schumann (til høyre) ble vedtatt prøveløslatt i desember i fjor. den avgjørelsen ble anket.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Schumann løslatelse ble anket

Like før jul i fjor avgjorde Sør-Trøndelag tingrett at Kjell Alrich Schumann skulle prøveløslates

Den avgjørelsen anket statsadvokat Tormod Haugnes i Rogaland inn for lagmannsretten. statsadvokaten mente det ikke var forsvarlig å løslate Schumann.

Les også: – Forholder meg til rettens vurdering

Det er fortsatt fare for at han vil utføre straffbare handlinger, derfor bør han fortsatt være i fengsel, sa Haugnes til NRK.no.

Det er så langt ikke klart om løslatelsen av Betew vil bli anket.
.

Flere nyheter fra Rogaland