Nok en protestutmelding av Stavanger Ap

Stavanger Ap har vist liten interesse for å ha kontakt med sine minoritetsvelgere, mener Summer Ejaz. Han kritiserer ledelsen i partiet og blir uavhengig representant.

Summer Ejaz

Summer Ejaz under et dialogmøte med kirken og de andre trossamfunnene i Stavanger.

Foto: ole Andre Lagmandokk / NRK

Nok en politiker i Stavanger Arbeiderparti melder seg ut og blir uavhengig representant på grunn av indre stridigheter.

Summer Ejaz ble vraket av valgkomiteen foran neste års kommunevalg og nå skriver i en pressemelding at han er ferdig i partiet. Tidligere har Hilde Karlsen, Anne Torill Stensberg Lura, Fride Solbakken og Jone Andersen meldt seg ut.

– Stavanger Arbeiderparti fremstår i dag, etter min mening, som et parti som har vist svært liten interesse for å ha kontakt med sine minoritetsvelgere og har heller ikke vist tillit til representanter fra miljøet, skriver Ejaz.

Indre strid i partiet

Stavanger Arbeiderparti har i lengre tid vært preget av indre stridigheter som har resultert i at mange har forlatt partiet.

– Jeg har over lengre tid følt en byrde og et ubehag fra partiledelsen ved manglende tillit og har også følt å bli oversett i flere sammenhenger. Ved at jeg også er ekskludert fra nominasjonslisten beviser partiledelsens mistillit til mitt engasjement og bidrag til partiet, skriver Ejaz.

Derfor har han meldt seg ut av Stavanger Ap, og vil fra i dag være uavhengig representant i bystyret i Stavanger.

– Dette betyr også at jeg vil samarbeide med de uavhengige kandidatene i bystyret. Jeg vil være opptatt av å finne gode og framtidsrettede løsninger for dem som bor i byen og regionen, skriver han.