Hopp til innhold

Fire menn er pågrepet i Tina-saken

Totalt fire menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen. Alle er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Totalt fire menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen. Alle er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Politiadvokat Herdis Traa og politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl på politiets pressekonferanse nå i kveld.

Politiet bekrefter at de har pågrepet fire personer i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen.

De tre siste som er pågrepet er i transport til Stavanger og vil bli avhørt i løpet av natten. Alle de fire er siktet for drap eller medvirkning til drap. De blir trolig fremstilt for fengsling i morgen.

– Vi har siktet dem, og vi mener vi har skjellig grunn til mistanke. Noe mer kan vi ikke si, sa politiadvokat Herdis Traa på en pressekonferanse nå i kveld.

Har tilknytning til Lyngdal

De fire mennene kjenner hverandre, men det er uvisst om alle kjente Tina Jørgensen.

Tre av dem er 36 år, mens den fjerde er 38 år. Alle bor i Vest-Agder, og alle har eller har hatt tilknytning til Lyngdal.

Alle har blitt pågrepet i Vest-Agder, de to siste ble pågrepet kl. 17:55 og klokken 19:50 i kveld.

Tina Jørgensen

Politiet tror Tina Jørgensen ble drept under bybroa i Stavanger i 2000.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Meldte seg selv

Den andre mannen ble pågrepet klokken 16:15 i dag. Han er 36 år og er bosatt i Kristiansand.

Politiet skal i dag ha lett etter denne mannen, uten hell, ifølge NRKs kilder. Politiet har forsøkt å få kontakt med han gjennom dagen, og oppfordra han til å melde seg.

– Mannen ble oppfordret til å melde seg for politiet i Kristiansand, noe han også gjorde, sier Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

I går ble en mann på 36 år pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.

Tre sikta 36-åringer i saken

Den første mannen som ble siktet i saken har ikke tidligere vært i politiets søkelys, og skal ha kjent Tina Jørgensen. Han er arrestert, og skal fremstilles for varetekstfengsling i morgen tidlig.

pressekonferansen tidligere i dag sa politiet at de ikke utelukket at flere personer var involvert i ugjerningen, og at de skulle etterforske det videre.

Aftenbladet meldte at en ny person var siktet i saken allerede klokka 15:34.

Forsvant i 2000 – saken gjenopptatt i 2013

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i 2000. 20-åringen ble funnet ved en tilfeldighet 26. oktober. Hun lå skjult i en kum ved Bore kirke, tre mil utenfor Stavanger. Hva som skjedde før hun ble plassert i kummen, har vært et mysterium for politiet.

Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. En etterforskningsgruppe jobbet frem til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, men det fremkom ingen opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken.