Hopp til innhold

NOAH anmelder kattedrapet i Haugesund

Dyrevernsorganisasjonen NOAH anmelder mishandlingen og drapet på katten som ble funnet i Haugesund i går. Samtidig utlover de 5000 kroner i dusør for tips i saken.

Siri Martinsen

Leder i NOAH, Siri Martinsen, håper personen som drepte katten som ble funnet i Haraldsvangen i går, blir stilt til ansvar.

Foto: Bente Isefjær/Kjell Bua

– Med den alvorlige forhistorien i dette området hvor flere katter er mishandlet til døde uten at gjerningspersonen er tatt, mener vi det er viktig å oppmuntre folk til å gi politiet tips, sier Siri Martinsen, leder i dyrevernsorganisasjonen NOAH, til Haugesunds Avis.

NOAH utlover også en dusør på 5000 kroner for opplysninger som kan oppklare det brutale kattedrapet. Det var tidlig om morgenen på lørdag at en turgåer fant en katt hengende, spiddet på en grein i turområdet Haraldsvangen i Haugesund.

Kattedrapet kommer på toppen av flere bestialske drap på katter i Haugesund i fjor. Den gang utlovet Dyrebeskyttelsen på Haugalandet en dusør på 10.000 kroner. Denne dusøren står fortsatt ved lag, ifølge Haugesunds Avis.

– Sammenheng med vold mot mennesker

– Det er en tydelig sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker – ikke minst når det gjelder grov, sadistisk vold som det synes å være snakk om her. Folk som vet noe om disse sakene, bør derfor gå til politiet både for å hindre lidelse for dyr og for å bidra til et tryggere samfunn for alle, sier Martinsen til avisen.

Politiet har imidlertid foreløpig ikke fått tips i saken. Eieren av katten har heller ikke meldt seg.

Roser politiet

Martinsen roser politiet for å ha startet etterforskning i saken, men vil likevel ha et eget dyrepoliti.

– NOAH jobber for dyrepoliti som egen avdeling i politiet, slik at prioritering av dyremishandling blir tydelig. NOAH vil imidlertid rose politiet for å ha påbegynt etterforskning i denne konkrete saken – det kan tyde på at man innenfor politiet nå er i ferd med å se alvoret i dyremishandlingssakene, sier Martinsen til Haugesunds Avis.