Utenlandske spillere skal sikre opprykk for EIK

Før årets sesong har EIK hentet nye spillere fra ni nasjoner. Håpet er at disse skal løfte laget frem mot spill i førstedivisjon.

Trener-teamet i EIK

Også utenfor banen er flere nasjoner representert. Fra venstre: Hjelpetrener Hannes Sigurdson fra Island, hovedtrener Maurice Ross fra Storbritannia og hjelpetrener Jone Mathisen fra Sokndal.

Foto: Øystein Ellingsen

– Slik det er per nå er det ikke nok lokale spillere til å nå de ambisjonene vi har som klubb, sier Kenneth Andersen, daglig leder i EIK fotballklubb.

Egersund idrettsklubb har aldri, i klubbens 97 år lange fotballhistorie, klart å rykke opp til førstedivisjon. I fjor var de nære, men det holdt ikke helt inn.

Kenneth Andersen

Kenneth Andersen, daglig leder i EIK fotballklubb, mener de utenlandske spillerne vil løfte nivået i laget.

Foto: Øystein Ellingsen

For å klare målsettingen om opprykk i år, har klubben hentet inn spillere fra ni nasjoner.

– Vi er veldig bevisste på å hente unge spillere som har ambisjoner om å spille på et høyt nivå her i Norge, sier Andersen.

Vil ha de lokale

Dette gjør EIK til den fotballklubben med flest utenlandske spillere på dette nivået.

Men med flere utenlandske spillere blir det mindre plass for de lokale. Det syns folket i Egersund er synd.

– Det virker veldig rart, syns jeg. Det sier jo at Egersund egentlig ikke er gode nok til å være i den divisjonen, sier Otto Leidland.

– Jeg syns de burde brukt lokale spillere. Det er mange gode spillere her i byen, sier Olaug Ommundsen.

Følger reglene

Selv om lokalbefolkningen syns det blir for mange utlendinger på laget er det helt innenfor lovene i norsk fotball.

– Regelverket som omfatter andredivisjon har ingen reguleringer på hvor mange utenlandske spillere et lag kan ha, sier Brynjar Saua, daglig leder i Norges Fotballforbund, Rogaland krets.

For mens fotballklubber som spiller på elitenivå bare kan ha ni utelandske spillere i troppen på 25, er reglene mildere i andredivisjon.

– Det som er viktig for oss i NFF Rogaland er å ha gode lag hvor spillerne fra Rogaland kan utvikle seg innenfor. Det vet jeg EIK jobber med, og de ønsker å ha flest mulig lokale spillere som er gode nok til å være med å kjempe i toppen andredivisjon, sier Saua.