NRK Meny
Normal

Ni Lyse-kunder er uten strøm

Det er nå ni kunder i Lyse sitt område som er uten strøm etter at EL&IT Forbundet tok ut 140 medlemmer i Lyse i streik.

ROMERIKE 20110920

Streiken mellom Atea og EL&IT Forbundet hindrer Lyse i å reparere ødelagte strømkabler.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

– Det er nå ni kunder totalt i Sør-Rogaland som ikke har strøm. Ni av kundene på Jørpeland hadde bare strømmen borte under sikringen av området som hadde blitt påfårt en feil, melder Herbjørn Tjeltveit, Kommunikasjonsdirektør i Lyse Energi AS.

Lyse meldte tidligere i dag at 18 kunder var uten strøm.

– Tolv av kundene i Gaupestubben på Jørpeland mistet strømmen fordi en lastebil med tilhenger veltet over ett kabelskap. De andre feilene er forårsaket av graveskader og nedrevet linje etter trefelling og en lastebil som tok med seg en linje, meldte Tjeltveit.

Han skriver i en pressemelding at Lyse har vært i kontakt med kunder som er uten strøm for å informere om situasjonen, og forstår at de er fortvilet etter å ha vært uten strøm i flere dager.

Sympatistreiken startet tirsdag 7.mai og BKK i Hordaland, Skagerak Energi, som dekker Telemark og Vestfold, Eidsiva i Hedmark og Oppland og Troms Kraft, er rammet av konflikten.

På tirsdag ble streiken trappet opp. Totalt 466 ansatte i Haugaland kraft, Statnett og Lyse går da ut i streik i tillegg til de 600 ansatte som allerede streiker.

Hverken Lyse eller de andre kraftselskapene som er tatt ut i streik er ikke part i konflikten og har derfor liten mulighet for å få en slutt på konflikten.

– Hvor lenge streiken pågår, er det ikke mulig for Lyse å ha noen formening om, sier Tjeltveit.