NRK Meny
Normal

Ni års fengsel for Hommersåk-drap

17-åring dømt til 9-års fengsel for drapet på Ingrid-Elisabeth Berg.

Ingrid-Elisabeth Berg
Foto: Privat / Scanpix

Den 17-år gamle gutten som var tiltalt for forsetteleg drap på den 16 år gamle kjæresten Ingrid-Elisabeth Berg ble i Sandnes tingrett i dag dømt til 9 års fengsel.

17-åringen er også dømt til å betale erstatning og oppreising på drøye 330.000 kroner til foreldrene til Ingrid-Elisabeth Berg.

Det var etter en fest på Hommersåk den 22. januar i år at 17-åringen skjøt jenta seks ganger i mage og bryst fordi han var sjalu.

Aktors påstand var opprinnelig elleve års fengsel, noe den dreptes familie anså som altfor lavt. Aktor prosederte også på at drapet framsto som svært nær overlagt på bakgrunn av at 17-åringen var klar over at han skulle bruke våpenet den kvelden, og det faktum at gutten skjøt kjæresten sin med flere skudd.

- Best å legge ballen død

I stedet ble altså straffen redusert i dommen, noe advokaten til den dømte gutten, Gunnar Øystein Helgevold er forholdsvis fornøyd med.

- Det var en grundig og god dom der vi fikk gjennomslag for en del sentrale argumenter. I siste instans er det opp til min klient å avgjøre, men av hensyn til sakens spesielle natur og den store belastningen for både de pårørende, min klient og lokalsamfunnet, mener jeg det ville vært best å legge ballen død, sier Helgevold.

Foreldrene skuffet

Ingrid-Elisabeth Bergs foreldre var i utgangspunktet skuffet over aktors lave påstand, og er selvsagt svært skuffet over at straffen ble satt enda lavere.

- Vi håper at aktor anker dommen da vi opplever rettens avgjørelse som at samfunnet ikke tilskriver et ungt liv særlig verdi, sier far til avdøde til NRK.